Aromatherapie Vrij geurig!

Als je kwalen op een natuurlijke manier wilt verlichten, kun je aromatherapie proberen. Maar welke geuren helpen eigenlijk tegen welke kwalen?

Onze neus is een gevoelig orgaan. Dus, is het een wonder dat de geuren die je ruikt ook invloed hebben op ons welzijn? Wetenschappelijke studies tonen aan dat aromatherapie een effectieve behandeling is voor lichamelijk en geestelijk onbehagen. Dus iedereen die denkt dat dit een New Age hype is, heeft het mis!

Wat is aromatherapie precies?

De naam suggereert het al: Aromatherapie is een behandelingsmethode die werkt met verschillende smaken - in de vorm van etherische oliën, dus vloeibare plantenextracten, die worden verkregen door stoomdestillatie. In totaal zijn er meer dan 400 verschillende essentiële oliën die kunnen helpen bij verschillende kwalen, waaronder lavendel, rozemarijn, eucalyptus, kamille en pepermunt. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen de oliën op de huid worden aangebracht, in een gezondheidsbad worden geplaatst of worden verdampt in een geurlamp. Maar welke smaken kunnen echt helpen bij welke kwalen?

  • misselijkheid

Wetenschappers van het Toronto Rehabilitation Institute in Canada ontdekten dat rozenolie misselijkheid en misselijkheid kan verbeteren. Als onderdeel van een experiment lieten ze twee groepen mensen een misselijkmakende video bekijken. De ene groep mocht rozenolie eerder proeven, de andere niet. Het resultaat: degenen die aan de essentiële olie snuffelden klaagden 50 procent minder over misselijkheid dan de andere groep. De onderzoekers vermoeden dat rozenolie bepaalde emoties veroorzaakt die ervoor zorgen dat de hersenen zich niet goed voelen.

  • slaapstoornissen

Of je slaapproblemen hebt of slaperig bent, lavendelolie, volgens een Chinese studie, helpt je in het land van dromen. Voor het onderzoek van twaalf weken onderging een groep van 45 tot 55-jarige vrouwen met slaapstoornissen een aromatherapie met lavendelolie - met succes! De proefpersonen vielen na de behandeling veel gemakkelijker in slaap, omdat de etherische olie een positief effect heeft op het parasympathische zenuwstelsel. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam na een inspanning weer in winterslaap wordt gebracht (het verlaagt bijvoorbeeld de hartslag en vertraagt ​​de ademhaling). Maar lavendelolie heeft ook andere voordelen: een in 2012 placebogecontroleerd onderzoek wees uit dat het migraine-hoofdpijn kan verlichten.

  • koude

Als je hoest en loopneus hebt, moet je eucalyptusolie proberen. Het heeft antiseptische, ontstekingsremmende, antibacteriële en anti-astmatische eigenschappen, bevordert hoesten en dringt door tot in de diepste takken van de neusbijholten en bronchiën. Het positieve effect van deze essentiële olie werd bewezen door de onderzoeksgroep Klostermedizin van de universiteit van Würzburg. Johannes Gottfried Mayer en zijn collega's vonden ook dat eucalyptusolie bijzonder effectief is in combinatie met kamillebloemen en salieblaadjes.

  • Verlies van eetlust en spijsverteringsproblemen

Als je gebrek aan eetlust hebt, moet je kaneelolie nemen. Het hoofdbestanddeel is trans-2-Mehoxyzimtaldehyd, kaneelaldehyde, en biedt niet alleen de typische kaneellucht, maar stimuleert ook de spijsverteringssappen. Zelfs de geur is smakelijk en verterend. Bovendien bevat het tot 5% van de essentiële olie-eugenol, die op zijn beurt sterke desinfecterende, dus bacteriedodende en fungicide eigenschappen heeft.