Bierbuik Hoe goed vinden we onze strandfiguur?

Doen mannen op het strand moeite met een bierbuik? Houden vrouwen van hun bikini figuur? Een nieuwe enquête onthult ons lichaamsgevoel en zelfbewustzijn op het vakantiestrand!

Als je aan Duitse toeristen denkt, heb je meteen een beeld voor ogen: handdoeken met ligbedden, mannen met bierbuik en urenlang zonnende vrouwen. Maar hoe tevreden zijn Duitse strandvakantiegangers eigenlijk met hun lichaam - en hoe belangrijk is het voor hen, wat anderen denken? Een nieuwe studie biedt verrassende aantallen!
Een van de grootste Duitse reisbedrijven, lastminute.de, heeft een onderzoek uitgevoerd met meer dan 7000 deelnemers. En: elke derde Duitser is tevreden met zijn strandfiguur - waar er significante verschillen zijn tussen mannen en vrouwen.

Mannen spetteren gelukkig ondanks de bierbuik

Iedereen houdt ervan om voor een goedgetrainde man of een goed gevormde, gebruinde vrouw op het strand te zorgen. Maar deze aanblik is helaas zelden te vinden op het strand elke dag. Veel toeristen hebben de ene of de andere kilo te veel op de heupen of gloeien in de zon voor pure bleekheid. Maar tenslotte wordt 90 procent van de Duitse mannen niet verwend door hun kleine bierbuik het plezier van zonnebaden of baden: slechts elke tiende man zei dat hij zich ongemakkelijk voelde bij de gedachte zichzelf in een korte badkleding te presenteren.
Duitse vrouwen zijn daarentegen veel schuchter over hun status. Bijna een op de vier vrouwen aarzelt om zichzelf in bikini of badpak te laten zien - en verdoezelt zich liever.

Spanjaarden veel ontspannen, Britten veel meer ontspannen

In vergelijking met andere Europese landen doen wij Duitsers het echter heel goed als het gaat om wat anderen van ons lichaam denken. Terwijl 35% van de Duitse respondenten niet schuwt van anderen, zijn de Britten (25%) en de Ieren (26%) veel minder ontspannen. De coolste in termen van hun strandfiguur, de Spanjaarden gedragen zich met 39%. Een klein percentage van de Spaanse mannen (7%) beweert zelfs echte strandshows te zijn. Dat was aanzienlijk meer dan in de andere bestudeerde landen.
Voor al diegenen die hun strandtrip voor zich hebben, maar de all-clear uitgesproken. Vakantie is voor ontspanning en recreatie - en zorgen maken over de figuur zijn eigenlijk misplaatst. Omdat in totaal de helft van de Europeanen, dat u van de vakantie zou moeten genieten - al dan niet met bierbuik.