Meer dan 100 tips: Gezond is de nieuwe sexy

Gezond blijven is vermoeiend? Dat hoeft niet zo te zijn. Tv-presentator en auteur Charlotte Karlinder heeft precies 107 tips voor u die snel en / of leuk zijn. Hier komt een voorproefje.

Hoe kan een wasknijper helpen bij hoofdpijn en waarom is noedelwater beter dan elke haarconditioner? Gezondheidsexpert Charlotte Karlinder onthult deze en vele andere zeer eenvoudige en vooral verrassende tips en trucs voor een leven vol energie, levensvreugde en schoonheid in haar nieuwe handleiding (zie hieronder). Hier komt een voorproefje:

De regel van 25 seconden

Een onderzoek door het Medical Center van Rush University heeft aangetoond dat precies 25 seconden genoeg zijn om een ​​gezonde beslissing te nemen. De bevinding werd geleverd door een in een proef opgestelde "snackautomaat" gevuld met gezonde en ongezonde snacks. Als de deelnemer een ongezonde inhoud begon, moest hij minstens 25 seconden wachten om uit te werpen - aftellen door aftellen. Binnen deze tijd mocht de proband opnieuw nadenken - voor het gezonde alternatief, dat onmiddellijk werd uitgeworpen. Resultaat: 93 procent van de deelnemers beslist! Met een eenvoudige rechtvaardiging, waar we in het dagelijks leven gebruik van kunnen maken: de onmiddellijke bevrediging van de respectieve behoeften is altijd wenselijker. Wachten op iets maakt de dingen veel minder aantrekkelijk.

De 25-secondenregel in het dagelijks leven

Hoe de 25-secondenregel in de praktijk toe te passen: dwing jezelf gewoon om te tellen tot 25 elke keer dat je iets ongezonds wilt eten of een tweede portie, bijvoorbeeld. Het wachten laat ons nadenken over wat we echt willen eten - en automatisch kiezen we voor het gezondere alternatief. Deze hoofdtruc is van toepassing op een verscheidenheid aan keuzes, maar is zeer nuttig bij het hunkeren naar aanvallen.

Heb je zin om nog veel andere dagelijkse tips te hebben? Hier vindt u: "Gezond is de nieuwe sexy", Charlotte Karlinder, Knaur MensSana, 208 pagina's, 19, 99 €.