Het voedingsstofwonder Gezond gerstegras

Gerstegras is rijk aan voedingsstoffen en heeft een zo hoge nutriëntendichtheid als alle andere planten. Hoe u gerstegras kunt opnemen in uw dieet.

Van de gerst zijn vooral de vruchten bekend, die meestal als brouwkorrels worden gebruikt. Gerstegras zijn de jonge bladeren van de gerstplant die als voedingssupplementen worden gebruikt. Hiertoe worden ze na de oogst gevriesdroogd en tot poeder verwerkt.

Verwonder druggerstgras

Gerstegras bevat zoveel voedingsstoffen in de vorm van vitaminen, enzymen, mineralen en antioxidanten als geen ander voedsel. Daarom wordt het ook beschouwd als een van de belangrijkste voedingsmiddelen ooit, veel studies bewijzen deze bewering. De Japanse arts en farmacoloog dr. Yoshihide Hagiwara bijvoorbeeld ging op zoek naar 's werelds gezondste voedsel en bestudeerde meer dan 200 groene bladgroenten. Hij kwam tot de conclusie dat gerstegras meer mineralen, meer sporenelementen, meer vitamines, meer chlorofyl, meer bioflavonoïden, meer antioxidanten en meer enzymen bevat dan alle andere geteste groene planten. Gerstegras heeft bijvoorbeeld ongeveer 30 keer zoveel vitamine B als koemelk, 11 keer zoveel calcium als koemelk, 7 keer zoveel vitamine C als sinaasappelen en 5 keer zoveel ijzer als broccoli en spinazie.

Gerstegras is ook rijk aan lunasin, dat werkt tegen verschillende soorten kanker, chlorofyl, dat een positief effect heeft op de celvernieuwing, en flavonoïden, die ontstekingsremmend en antibacterieel zijn.

Maar niet alleen de verscheidenheid aan gezonde ingrediënten, maar ook de heilzaamheid en het evenwicht fascineren. Hagiwara.

Toepassingsgebieden van gerstgras

Vanwege de grote hoeveelheid anti-oxidanten is gerstegras ontstekingsremmend. Het beschermt de cellen tegen vrije radicalen en milieutoxines en versterkt het immuunsysteem. Daarom neemt gerstegras het risico op infectie en ontstekingsprocessen in het lichaam. Gerstegras wordt ook gebruikt voor brandend maagzuur en algemene malaise, die het gevolg zijn van verzuring van het lichaam en meestal worden veroorzaakt door een vleesrijk dieet, alcohol en roken. Bij regelmatig gebruik kan gerstegras als basisvoedsel een positief effect hebben op de zuur-basebalans. Gerstgras wordt ook gewaardeerd om zijn gunstige effect op de darmen. Regelmatig gebruik activeert de darmflora en vermindert gifstoffen in de darm. Gerstegras kan ontstekingen in de darm verminderen en de waterhuishouding regelen en zo het aantal diarree verminderen. Een eiwit dat voorkomt in gerstegras helpt ook het darmslijmvlies cellen te bouwen en ontstekingen te verlichten. Bovendien wordt gerstegras gebruikt als ondersteuning bij de conventionele medische behandeling van colitis ulcerosa, een chronische darmaandoening.

Gerstgras nemen

Geef gerstegras in poedervorm, waarvan 1 tot 2 theelepeltjes in een glas koud water of in vruchtensap worden opgelost. Het water moet niet te heet zijn, anders zal het de waardevolle ingrediënten vernietigen. Wie gerstegras als voedingssupplement wil nemen, kan drie of vier weken lang genezen. Gedurende deze periode wordt driemaal daags een glas gerstegras gedronken. Gerstegras is ook verkrijgbaar als capsules. Besteed aandacht aan de bijsluiter. 400 mg Barley Grass-capsules worden 3 maal daags 5 maal vóór de maaltijd ingenomen.