Eet Europeanen voor hun dagelijks brood

Je bent wat je eet - of waar je voor betaalt. Maar tussen Oost en West, Noord en Zuid zijn er duidelijke verschillen in hoeveel geld Europeanen besteden aan hun voedsel.

Andere landen, andere gewoonten - en blijkbaar andere financiële opties, blijkt uit een onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB) in grote mate vergeleken met de EU-lidstaten.
Duitsers geven de helft van het geld uit aan voedsel als Slovenen
Daarom besteedt 29, 4 procent van de Slovenen en 28, 5 procent van de Slowaken bijna een derde van hun inkomen aan hun voedsel. Net als de Grieken (28, 8 procent) en de Portugezen (29, 8 procent). Oostenrijkers (16, 9 procent), Luxemburgers (15 procent), Duitsers (15, 6 procent) en Fransen (16, 5 procent) betalen slechts de helft van hun eten. Het laagste deel van hun inkomen wordt uitgegeven door de Nederlanders voor hun welzijn. Slechts 12, 6 procent van hen kan het eten thuis of een restaurantbezoek proeven. Maar waar komen deze verschillen vandaan bij het kopen van voedsel?
Als u minder verdient, moet u meer aan voedsel uitgeven
De reden: de voedselvoorziening heeft voorrang op andere behoeften. En waar minder wordt verdiend, maar de kosten van levensonderhoud toenemen, is er niet veel meer van het verdiend. Ondertussen geven Grieken en Spanjaarden evenveel uit als Slowaken en Slovenen voor hun eten. Drie jaar geleden was hun besteding nog steeds de helft. Als gevolg van de ontwikkelingen in de eurocrisis moeten de inwoners van de zuidelijke EU-lidstaten ook een groter deel van hun geld aan voedsel uitgeven.
Essen: verschillen binnen de EU in een globale vergelijking
Terwijl Kenianen (44, 9 procent) of Pakistanen (45, 4 procent) bijna de helft van hun inkomen in voedsel investeren, besteden Canadezen minder dan tien en Amerikanen amper zeven procent.
Hier zult u ontdekken waarom Duitsers sparen op voedsel. Je wilt niet alleen eten, maar ook om calorieën te besparen? Dat is hoe het werkt.