Wanderlust Laad uw batterijen op

De dagen worden korter, alles ziet er donkerder uit, de stemming daalt. Laad uw batterijen en zon op en reis. Een pleidooi voor de herfstvakantie.

De klok is zojuist veranderd, dus het wordt een uur eerder donkerder. Er zijn minstens vier maanden voor de boeg, soms met het gevoel dat de zon een andere planeet tot zegen is. Wat te doen? Ga nu weer op reis, geniet van de zon en levensenergie, je zult het zien: bij je terugkeer voel je je een nieuw persoon!

De mens heeft zon nodig

Zonlicht is essentieel voor de mens. Hoewel het klopt dat zelfs grijs daglicht het lichaam eraan herinnert dat het geen winterslaap nodig heeft, is het gevoel van warme zonnestralen op het gezicht vele malen effectiever - en veel aangenamer dan een wandeling in de mist.
Afgezien daarvan heeft het menselijk lichaam zonlicht nodig, het helpt om vitamine D te produceren. Dit is op zijn beurt weer belangrijk voor de calciumproductie en dus voor sterke botten. UKE-arts Björn Busse heeft het onderzoek van zijn team gepresenteerd in'Science Translational Medicine ', waaruit zelfs is gebleken dat vitamine D-tekort het inwendige deel van de botten onomkeerbaar en dus kwetsbaar maakt - waardoor osteoporose mogelijk wordt hello! In feite lijden de meeste mensen in onze streken in de winter aan vitamine D-tekort, omdat de inname van voedsel alleen niet voldoende is.

Zon voor de ziel

Naast de voordelen voor het lichaam biedt een herfstzon ook voor onze ziel: de hunkering na een verlenging van de zomer en vaak paniek tijdens de eerste donkere dagen. We weten precies hoe lang het in de lente zal duren om de natuur en onze geest te laten ontwaken. De komende maanden zullen koud, ongemakkelijk en donker zijn. Een herfstvakantie kan de tijd, tenminste een beetje, verkorten door de herinneringen eraan, we consumeren vele malen langer. We krijgen opnieuw energie, een welkome afwisseling voor ons lichaam, dat is overgestapt op de winterrust-modus.

Wat mag het zijn?

Of u nu gewoon een paar dagen op het strand wilt liggen, of wilt genieten van een actieve vakantie met wandelen of watersporten, is aan u. Een beetje actie zal echter geen kwaad: je bloedcirculatie zal worden opgevoerd, gelukshormonen zullen worden vrijgegeven en het zal veel gemakkelijker zijn om werk en het dagelijkse leven te vergeten.
Zorg ervoor dat u zon-garantie boekt indien mogelijk - in ons najaar bijvoorbeeld de Canarische eilanden aanbieden, maar het kan natuurlijk ook een lange-afstandsreis naar het Caribisch gebied zijn.