Homeopathie Homeopathie steeds populairder

Of het nu gaat om zouten of bolletjes - meer en meer mensen nemen hun toevlucht tot koude of koude homeopathische middelen en de trend stijgt. Dat is de reden waarom.

De dagen waarop de homeopathische remedies werden aangekeken, zijn voorbij. Immers, meer dan de helft van de bevolking heeft al homeopathische geneesmiddelen gebruikt, in de afgelopen vijf jaar is het aantal gestegen van 53 procent (2009) tot 60 procent (mei / juni 2014). Dit zijn de resultaten van een representatieve enquête van het Allensbach Instituut voor Demoscopie, uitgevoerd bij acceptatie en imago bij 1503 personen van 16 jaar en ouder in Duitsland. Ter vergelijking: in 1970 gebruikte slechts 24 procent van de bevolking bolletjes en dergelijke - er is zoveel gebeurd in de afgelopen 45 jaar.

"Over het algemeen worden homeopathische geneesmiddelen steeds belangrijker en het aantal gebruikers aanzienlijk gegroeid",

benadrukt ook Dr. Barbara Steinhoff, hoofd van het departement van kruiden en homeopathische geneesmiddelen in de federale vereniging van farmaceutische fabrikanten e. V. (BAH).

Fans: vrouwen in westerse staten

Uit de studie blijkt dat 73% van de homeopathische middelen door vrouwen wordt gebruikt en slechts 48% door mannen. Er is een duidelijk verschil tussen de oude en de nieuwe federale staten. In West-Duitsland is 64 procent afhankelijk van Schüßlersalze & Co., in het oosten zijn er slechts 44 procent.

Homeopathie TOP tegen verkoudheid

Er werd gevraagd naar welke klachten de gebruikers met succes homeopathische middelen gebruikten. 56 procent neemt het voor verkoudheid en griepinfecties, 30 procent wil hun immuunsysteem versterken of ziekte voorkomen. Ten minste 24 procent behandelt insectenbeten en zonnebrand, 22 procent kiest voor homeopathische remedies tegen hoofdpijn. Voor indigestie (21 procent) en slapeloosheid en maagklachten zijn ze voor 19 procent midden in de verkiezing.

Aanbevolen door vrienden

Geen bijwerkingen, goede verdraagbaarheid en de eenvoudige manier van aanbrengen zijn de belangrijkste redenen om over te schakelen van conventionele geneeskunde naar homeopathie. Vooral moeders houden ervan om hun kinderen te behandelen met homeopathische middelen in plaats van hen voor elk klein ding naar de dokter te brengen. Naast deze doelgroep zijn moeders goede netwerkers en zoeken ze graag advies bij vrienden of familieleden.