Met mate genieten van tips tegen overeten

Kersttijd is gastronomische tijd. Maar pas op dat je niet teveel vervelende kilo's voedt. We onthullen hoe je dit kunt voorkomen.

Vooral in de winter hebben mensen de neiging om extra flab te voeden. De komende kerst verleidt met al zijn goodies tot gulzigheid. Daarom is het belangrijk om in deze tijd van het jaar controle te hebben over je dieet. In tegenstelling tot vroeger, houden warmte-geïsoleerde kleding en verwarming ons warm en tegelijkertijd wordt moderne technologie lui. Om deze reden zou u niet moeten doen zonder een regelmatige training in de winter!
Hoe bedien ik mijn porties?
Het eerste wat u kunt doen, is niet alleen voor de hand liggend, maar ook in uw keukenkast! Koop kleinere borden, kommen en kommen - want als minder op de plaat past, ben je minder geneigd om verder te eten dan alleen maar honger. Regel ook het voedsel in uw keuken om u te "opvoeden" voor een gezonder dieet. Plaats koekjes, chocolade en andere calorierijke snoepjes op een plek waar je ze niet meteen ziet (bijvoorbeeld helemaal achteraan op de hoogste plank in de kast). Aan de andere kant plaats je groenten en fruit bij de hand, bijvoorbeeld op de keukentafel. Wanneer een beetje honger komt, kun je er aan knabbelen, in plaats van het risico lopen jezelf vol te proppen met ongezonde snoepjes en dan geplaagd te worden door een schuldig geweten.
Verhonger niet!
Als u maaltijden weglaat, doet u dat niet. Zodra je honger hebt, moet je borstvoeding geven - want hoe langer je het gevoel van honger negeert, hoe meer je eet als je er uiteindelijk achteraan gaat. Dus zorg ervoor dat je minstens drie bescheiden maaltijden per dag eet - zelfs als je niet per se honger hebt. Idealiter zou er niet meer dan vijf uur moeten zitten tussen deze maaltijden.
Haal de maatbeker eruit!
Veel mensen weten niet hoeveel gram rijst of pasta genoeg is voor één portie en kook dan naar believen - wat vaak tot over-koken leidt. In plaats van het principe van "Pi maal duimen" te volgen, meet u de volgende keer zo precies hoeveel uiteindelijk op uw bord terechtkomt. Met rijst en noedels als bijgerecht is ongeveer 50 tot 80 gram voldoende per persoon en 120 tot 150 gram als hoofdgerecht. Als je van aardappelen houdt als bijgerecht, moet je twee tot drie middelgrote knollen per persoon plannen.
Voorzichtig in het restaurant!
Als u weet dat het eetcafé van uw keuze grote porties serveert, bestel dan uw maaltijd als een kleinere portie of vraag de ober de helft in te pakken zodat u deze mee naar huis neemt en geniet op een later tijdstip. Als je in de verleiding komt om een ​​buffet te nemen, moet je eerst je bord halfvol vullen met groenten - de rest van de ruimte kun je vullen met meer calorie-rijke lekkernijen.