Geen koffieafgifte. Gooi geen oud koffiepoeder weg

Waarom zou koffiepoeder na het zetten goed moeten zijn? Het geeft je bijvoorbeeld een stevige kont! We laten zien wat koffiedik kan doen.

Of het nu 's morgens is om' s ochtends wakker te worden, gedurende de dag als een concentratiehulpmiddel of als een breakfashling op het werk of na een heerlijke maaltijd - we houden van onze koffie! Als u uw koffie met de hand zet of een koffiezetapparaat of koffiekan gebruikt, zal dit een constante hoeveelheid koffie veroorzaken. Dat is jammer voor de prullenbak. We zullen u vertellen wat u ermee kunt doen.

Koffiedik voor de schoonheid

Koffie wekt niet alleen vermoeide geesten op, maar helpt ook de huid op de sprongen. Koffie bevat antioxidanten, heeft ontstekingsremmende en verstevigende eigenschappen. Vanwege de consistentie is het ook geweldig voor een scrub. Probeer het met een zelfgemaakte body scrub of een voedend masker.

Body scrub met koffie

Daarvoor meng je een halve kop koffiedik, een halve kop bruine suiker en een kwart kopje olie (bijvoorbeeld kokos of olijfolie). Meng goed en vul bijvoorbeeld een glazen pot in. Wrijf op het lichaam onder de douche om dode huidcellen vrij te geven - vooral goed voor de armen, benen en billen! Terwijl u doucht, kunt u weer genieten van het heerlijke koffiearoma, daarna is de huid glad en zacht. Overigens kunt u zeezout gebruiken in plaats van suiker.

Verstevigend, reinigend gezichtsmasker met koffie en ei

Dit masker is een zegen als u lijdt aan een onzuivere huid, roodheid of donkere kringen. Meng een half kopje koffiedik met een ei en leg het masker op je gezicht. Terwijl je geniet van de geur van koffie, droogt het masker op je gezicht, dan kun je het grondig afspoelen met lauw water.

Verkwikkende gezichtsmasker met koffie en avocado

Twee goede ingrediënten, wat zou er mis moeten gaan? Meng een eetlepel koffiedik met een halve gepureerde avocado en voeg het mengsel aan je gezicht toe. Laat het tien minuten weken en spoel het vervolgens af met lauwwarm water - dit versterkt de teint en geeft het veel gezonde voedingsstoffen. Eet gewoon de andere helft van de avocado, tenslotte komt ware schoonheid van binnenuit.

Koffiedik als een veelzijdig talent in het huishouden

Koffie ruikt niet alleen heerlijk, het kan ook ongewenste geuren neutraliseren. Dus je kunt je handen bevochtigen, als ze onaangenaam ruiken door uiensnijden, en ze inwrijven met koffiedik. Spoelen en klaar! Zelfs stoffige schoenen kun je een frisse kick met koffiedik missen. Strooi het gewoon in gedroogde koffiedik, laat het een nachtje werken en giet het de volgende dag uit. Als u geen schurende poeder tot uw beschikking heeft voor vuile potten of potvloeren, zal koffiedik op een keukenspons u ook goed van dienst zijn. Als u een tuin heeft, kunt u niet alleen uw koffiedik hier op de composthoop dumpen, maar deze ook als organische meststof gebruiken. Daarvoor droog je eerst de zin, dan strooi je het rond zuurminnende planten. Wortelen en tomaten zijn bijvoorbeeld echte koffieliefhebbers! Goed om te weten voor het barbecueseizoen: terwijl wij mensen houden van de geur van koffie, zijn er allerlei wezens die minder brouwen. Koffiedik houdt katten, wespen en mieren weg als je ze strategisch verstrooit.