Menstruatie Oefening veilig tijdens de dagen

Met de juiste hygiëneproducten is sport tijdens de menstruatie zeker. Voor vrouwelijke atleten zijn er geweldige alternatieven voor tampons en pads.

Sport tijdens de menstruatie is nog steeds een stress-onderwerp voor veel vrouwen. Afgezien van fysieke klachten voelen atleten zich niet veilig gedurende de menstruatieperiode tijdens het sporten. Een onderwerp dat elke maand terugkeert. Meest gebruikt: tampons en pads. Duizenden in het leven van een vrouw. Of u nu hardloopt, zwemt, fietst of in de sauna zit - tijdens de menstruatie voelt u zich niet lekker. Bij tampons irriteren vrouwen vaak het blauwe retourlint, dat niet onzichtbaar blijft. Met een zwakke menstruatie kan het geperste katoen de vagina uitdrogen. De tampon neemt aldus de natuurlijke beschermende barrière tegen pathogenen weg en is gevoeliger voor infecties. Koppelverkoop is onbetrouwbaar en opvallend voor de meeste vrouwen op hetzelfde moment. Tijdens het zwemmen is het verband hoe dan ook nutteloos. Gelukkig zijn er nieuwe producten:

Zacht beveiligd tijdens de regel

De "zachte tampon" (ook wel "spons" genoemd) is speciaal ontwikkeld door de fabrikanten Beppy en Gynotex voor intensieve atleten. De Soft-Tampon is een draadloze spons gemaakt van schuim, die daarom erg zacht en knuffelbaar is, de vrouw voelt het niet en het vaak pijnlijke wrijven dat een meisje verlaat. Het is dus ideaal voor sportactiviteiten. Dankzij de speciale vorm en het griplipje, kan de tampon snel en eenvoudig worden geplaatst en verwijderd. Dankzij het schuim absorbeert de spons het menstruatiebloed en geeft het niet terug. De zachte tampon mag nooit langer dan 8 uur worden gedragen. Het is echter milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën - belangrijk voor buitensporters die hun menstruatie krijgen.

Menstruatie met de maanbeker

Een ander alternatief is de menstruatiecup, ook wel bekend als de Moon Cup. Het product vervaardigd door het Finse merk Lunette is een nieuwe menstruatiebescherming, die alleen uit medische siliconen bestaat. Door de trechtervormige vorm absorbeert de dop het bloed direct in het lichaam. Zoals bij andere duursporters, is de "Moon Cup" erg populair bij de bekende Finse dressuurruiter Hanna Heiskanen, omdat ze zich tijdens haar bewegingen niet bezighoudt met haar zachte materiaal en nooit lek is vanwege haar elasticiteit. "Ik ben een actief persoon en rijdt elke dag meerdere paarden. Met Lunette is elke dag van de maand hetzelfde voor mij ", zegt de professionele manager.
In normale periodes kan de dop maximaal 12 uur worden gedragen zonder te worden afgetapt.

Menstruatie en sport - zeker!

Voor vrouwen die willen trainen tijdens de menstruatie en zich volledig veilig willen voelen, zijn er nu verschillende opties. Naast de klassiekers ook producten die geen afval produceren en ook niet schadelijk zijn voor het milieu. In deze zin ideaal voor atleten die op stap zijn.