Problemen in de baan Dood de baas!?

Je baas beveelt je altijd? Trouwens, hij waardeert je prestaties niet? Dan is het tijd voor een open gesprek - en voor transformatieve bemiddeling.

Wat te doen als het niet met de baas werkt? We ontmoetten de directeur van het Institute for Transformative Mediation, dr. Dr. Gattus Hösl, vermaakt, die zegt: elk conflict met de overste kan worden opgelost.
Wat is transformatieve bemiddeling ?
De transformatieve benadering richt zich niet alleen op de belangen van de conflicterende partijen, maar vraagt ​​ook: welke behoeften zijn erachter? "De focus ligt op de mens en daarom vinden de deelnemers duurzamere oplossingen tijdens de sessies", legt expert Hösl uit.
Dit kan een voordeel zijn op de werkplek: als je baas leert dat je niet alleen Project X wilt uitvoeren, maar je wilt dat je vaardigheden en toewijding worden gezien, zal hij je veel beter begrijpen en jij ontvangen.

Hoe zeg ik mijn baas dat ik mediation wil proberen?

Dr. Dr. Hösl adviseert: "Als je altijd ruzie maakt of klaagt, hoort geen enkele baas het graag. Je moet je leidinggevende een first-personboodschap laten zien zonder hem de schuld te geven. Ten eerste, vertel hen hoe je bent, ten tweede, wat je kunt doen en ten derde, vraag om bemiddeling. "Concreet: loop niet het kantoor van je leidinggevende binnen en schreeuwen hoe vreselijk alles is, maar laat jezelf en je gevoelens zien: "Ik ben ontevreden omdat ik wil werken aan mijn eigen verantwoordelijkheid" is beter dan "je constante instructies maken me klaar, ik heb dat niet nodig!" Aan het einde van je Bericht formuleert een duidelijk verzoek: "Ik zou graag in bemiddeling willen ingaan."

Wat gebeurt er in bemiddelingssessies?

"Het eerste is om erachter te komen wat er precies moet worden besproken: 'Wat zou er op de tafel van het huis moeten staan?'" Beschrijft Hösl. "Het is meestal niet duidelijk waar het allemaal over gaat - er worden altijd beschuldigingen geuit, iedereen heeft zijn positie: de baas zegt: 'Ik weet zeker hoe het werkt' en de medewerker zegt: 'Met mijn baas kun je niet praten of arbeiten.''
Bij transformatieve bemiddeling is er altijd een onderwerp achter een dergelijke positie, bijvoorbeeld om met elkaar om te gaan. Als het gaat om het verduidelijken van behoeften, draait het allemaal om: wat voor soort interactie wil ik van mijn baas? Welke wil hij van mij?
Wanneer de onderwerpen zijn opgehelderd en iedereen heeft gezegd wat hij nodig heeft, zijn de deelnemers op zoek naar oplossingen.
In dergelijke sessies legt de bemiddelaar alles schriftelijk vast op een schoolbord; Uiteindelijk kunnen de partijen een bemiddelingsovereenkomst sluiten.

Hoe lang duurt het en hoeveel kost het?

"Er moet iets snel gaan, omdat bazen en werknemers niet veel tijd hebben. Natuurlijk hangt het af van de onderwerpen die je wilt bespreken, maar meestal duurt het een of twee sessies, met elke sessie tussen twee en drie uur, "zei de bemiddelaar.
Wat de kosten betreft, zegt hij: "In principe moet het bedrijf de kosten betalen. Als het bedrijf de werknemer vertelt om te betalen omdat hij bemiddeling suggereert, wijs ik erop dat de baas - net als de klerk - onmisbaar is voor een oplossing. Bemiddeling kan niet zonder elkaar plaatsvinden. Wanneer een supervisor zoiets hoort, zegt hij meestal: 'Dan betaal ik u iets.' "

Waar kan ik een transformatieve bemiddelaar vinden?

Het Instituut voor Transformatieve Mediation is te vinden op. Er is ook een lijst met bemiddelaars op de website van de Duitse Vereniging voor Bemiddeling.