Rokersproblemen Roken veroorzaakt een vicieuze cirkel

Tabak kalmeert de zenuwen? Trouwens - onderzoekers ontdekten dat sigaretten de problemen die ze zelf eerder hadden gecreëerd alleen maar lijken op te lossen.

Zelfverzekerde rokers zijn vaak niet eens geschrokken van drastische foto's van door nicotine beschadigde longen of ledematen; Ze zijn te overtuigd van hoe gunstig de geliefde treinen van de gloeiende stelen werken: naar verluidt, de concentratie neemt toe, het stressniveau daalt, een zegen voor ontspanning en welzijn.

Roken schaadt de psyche

Als rokers ervan uitgaan dat de sigaret goed is voor hun zenuwen, worden ze voor de gek gehouden. Onderzoekers aan de Universiteit van Birmingham, Verenigd Koninkrijk, door het analyseren van 26 verschillende studies, vonden dat de psychologische effecten van roken veel duurzamer zijn dan eerder werd gedacht. De onderzoekers keken naar studies die aanvankelijk werden geïnterviewd terwijl ze nog steeds roken, en later wanneer ze zes weken zonder sigaretten hadden geleefd. Bij hun evaluatie concentreerden ze zich op het effect van roken op de psyche.

Roken veroorzaakt alleen problemen

Of het nu gaat om nervositeit, depressieve stemmingen of andere extreme stemmingen - het bleek dat de proefpersonen tijdens hun rookfase veel meer last hadden van hun psychische problemen dan daarna. De greep op de sigaret leek echter elk ongemak in rook op te lossen en het draaglijk te maken. De Britse onderzoeksgroep kwam tot de conclusie dat roken de problemen veroorzaakt voordat het ze oplost. Want in hun niet-rokende fase waren de deelnemers niet zo gestrest of ongelukkig als ze zich als rokers voelden; Dus roken helpt bij het beheersen van nervositeit is slechts een mythe. Het betekent ook dat de sigaretten bestaande psychische problemen kunnen verergeren.

Vicieuze cirkel van afhankelijkheid en depressie

Deze bevindingen zouden ook de aandacht moeten vestigen op die artsen die eerder veronderstelden dat mensen in tijden van crisis of geestesziekte zelfs niet kunnen verwachten te stoppen met roken. Omdat de probleemveroorzakende en -verstärkenden eigenschappen van de sigaretten in het geheim de pogingen ondermijnen om een ​​remedie te bewerkstelligen met therapie of medicatie. En intussen klampt de patiënt zich steeds meer vast aan zijn stinkende gloed, die hem de enige lichtpuntjes van de dag lijkt te geven. Of het nu gaat om slaapstoornissen of burn-out, depressies of werkproblemen, de consumptie van sigaretten maakt niets beters, maar alleen erger.

Niet-rokers zijn gelukkiger

Door te vergelijken hoe dezelfde onderwerpen met en zonder nicotine voelden, konden de experts bewijzen dat niet-rokers uiteindelijk een gelukkiger leven leiden. Ze zijn meer ontspannen, optimistisch en minder onderhevig aan stemmingswisselingen. De nicotineverslaving doet hun slachtoffers alleen maar alsof ze de situatie onder controle hebben en kunnen kalmeren met een trek in de sigaret en gelukkig worden.