Sauna Sauna Koning op vakantie

Als u niet wilt zweten tijdens een bezoek aan de sauna om de verkeerde redenen, moet u tijdens het reizen op de verschillende sauna's letten.

Een sterk immuunsysteem is de beste garantie om de winter zonder kou door te komen en om krachtig te zijn ondanks de winterblues. Veel zweren bij saunabezoeken. Maar zelfs degenen die bekend zijn met het plaatselijke saunalandschap, kunnen in de ene of de andere val in het buitenland vallen - want zelfs als zweten voor de gezondheid is: andere landen, andere gebruiken.

Sauna: zet de covers neer voor gevorderden

Het beste is om het naakt te laten zweten en in Duitse sauna's is het de normaalste zaak van de wereld dat mannen en vrouwen alle textiel kwijtraken om te ontspannen in de gemengde sauna.

Dit heeft veel bezoekers uit het buitenland geschokt - omdat in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, Frankrijk en Zuid-Europa en in de oosterse stoombad, het gebruikelijk is om badpakken te dragen in de sauna of op zijn minst om zijn schaamte te bedekken. In de Duitstalige landen, Scandinavië, enkele Oost-Europese landen en in Japan, evenals in Duitsland, zijn we in volle gang.

Dit moet worden overwogen wanneer u naar het buitenland reist, anders kan het genant zijn. In Frankrijk is een paar bikinibodems vaak ook genoeg voor dames, en in sauna's die voornamelijk door Duitse toeristen worden bezocht, kunnen ook soepele regels gelden; Het kan ook ontspannen zijn in Amerikaanse staten met een traditioneel hoog percentage Duitse en Finse bevolkingsgroepen - vraag voor de veiligheid of je alles laat vallen.

Sauna: samen of alleen

Alleen in één land is het zelfs naakt ondergedompeld zoals bij ons: in Slovenië is het gebruikelijk om ongekleed en zonder de gewenste flip-flops in de sauna te gaan. En in Finland, waar de sauna een integraal onderdeel is van het dagelijks leven, zit en ligt u zelfs op de hete houten banken zonder badhanddoek.

Gemeenschappelijke sauna's en vrouwendag zijn ons bekend, maar in veel culturen zweten mensen over het algemeen afzonderlijk; Of het nu in het Turkse Hamam is of in het verre Zuid-Korea, maar ook in veel andere landen, de geslachten zijn beter afzijdig om te zweten. En van alle plaatsen in het sociale Mexico, zweet je vooral alleen - want dan kun je tenminste niet veel verkeerd doen.

Als je niet alleen bent tijdens het zweten in het buitenland, zou je niet verrast moeten zijn, bijvoorbeeld als er meer gepraat wordt in Zweden dan bij de onze - hier in de sauna wordt nogal een zakelijke deal gesproken.

Sauna: Heet, heter, ...

Hoe kouder het land, hoe heter de sauna, de vuistregel lijkt te zijn. De Russen komen op een verbluffende 115 graden; als ze te heet worden, zorgen ze voor een verfrissing op korte termijn door te verslaan met bevroren berken takken. De Finnen houden er te warm van. In Afrika, waar je geen sauna nodig hebt voor het wintercomfort, is 65 graden genoeg om te ontspannen. In luxe hotels zijn sauna's te vinden ondanks bijna even hoge buitentemperaturen.

Ook in de VS wordt niet zoveel verwarmd als de onze; Dit komt vooral door de strenge wetten die kunnen leiden tot extreem hoge schadevorderingen, als er iets mis gaat in de sauna.

In Japan is er in plaats van warme lucht trouwens nogal warm water: in Sento, het Japanse badhuis, rij je jezelf naakt in 40 graden warm water. Voor grondig boenen. Overigens zijn tatoeages hier ook ongewenst omdat ze als onhygiënisch worden beschouwd.