De Naschtrick Hoe te snacken op een slanke

Het verlangen naar snoep is aangeboren. Wie echter voortdurend aan chocolade knabbelt en Co zijn lichaam beschadigt. Met onze Naschtricks is het eindelijk afgelopen met de chocoladeverslaving.

Een dag zonder snoep is een verloren dag voor jou? Daarmee ben je absoluut geen uitzondering. Het verlangen naar snoep is aangeboren en wordt in de loop van de kindertijd versterkt door het snoep als een beloning of als een troost vaak. Vooral vrouwen hunkeren vaak naar snoep, volgens een Franse studie.

Maar wat kun je doen als af en toe een tussendoortje een slechte gewoonte is geworden? We hebben 5 Naschtricks voor u klaar, die hen van Schokoholic tot liefhebbers van dunne chocolade maken. Kies twee van de tricks en probeer de implementatie een week uit. Heb je geleden? Zo ja, kies dan een andere trick-combinatie.


Snacktruc 1: de juiste koolhydraten

Eenvoudige koolhydraten zoals witte bloem, suiker of gezoete dranken voeden de hunkering naar snoep en veroorzaken onbedwingbare trek, terwijl complexe koolhydraten dit voorkomen. Daarom: Eet complexe koolhydraten bij de maaltijd in volle granen, aardappelpannekoeken en peulvruchten. Ze stabiliseren de bloedsuikerspiegel en verzadigen gedurende een lange tijd.
Een voorbeelddag: volkoren muesli met fruit voor het ontbijt, volkoren penne met mager vlees en tomatensaus voor de lunch, avond: linzensoep met worteltjes en gember. Recepten zijn te vinden op de True Fitness Blog Homepage!

Naschtrick 2: drankjes met een laag suikergehalte

Nee, dat betekent geen lichte cola's of sappen, omdat ze volgens sommige experts de hunkeren naar zoetigheid nastreven, evenals zeer fruitige pure sappen. Daarom: drink water in harde hoeveelheden en ongezoete kruidentheeën. Roibusch en fruitthee zijn zoet en toch suikervrij. Voor een wissel van tijd tot tijd is een fruitspritzer toegestaan, maar nogmaals, hoe meer water in het glas, hoe beter.

Truc 3: Aroma's tegen zoetekauwen

Volgens een onderzoek helpt de geur van vanille aantoonbaar tegen de zoetekauw. Daarom: Koop een vanilleolie van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld van Primavera of Taoasis en druppel een paar druppels ervan in een geurlamp, een doek of haar bodylotion. Wanneer de honger naar snoep je grijpt, ruik je het een paar minuten.

Naschtrick 4: Plan bewust chocolade

Het gaat niet om het verbannen van chocolade in je dagelijks leven. Een reep donkere chocolade per dag maakt je niet dik, een krijtbordcrème per dag al. Koop dus 7 chocolaatjes gemaakt van pure chocolade in verpakkingen. Meer snoepgoed zou niet in huis moeten zijn vanwege de aantrekkingskracht. Accepteer de chocolade altijd op een vast tijdstip van de dag. Idealiter eet je onmiddellijk na een maaltijd, zodat de bloedsuikerspiegel er niet tussendoor opschiet.

Naschtrick 5: Afleiding tijdens het hunkeren

De dag was stressvol of je hebt verdriet en nu heb je dringend chocolade frost nodig. Stop met nadenken over wat je nu echt zou kunnen helpen. Let op: chocolade biedt slechts een korte tijd voor welzijn. Als de druppels waardeloos zijn, komt de frustratie terug. Voor een heel groot verlangen: stel een wekker in op 10 minuten. Deze 10 minuten doen ze iets anders om zich te ontdoen van de frustratie - bijvoorbeeld springen, dansen, zingen, uitgaan in de zon. Je zult het zien: wanneer het alarm afgaat, doe je het veel beter zelfs zonder chocolade.