Pull-ups met powerband

Jan Körber heeft een coole truc om pull-ups sneller te leren zonder volledig gefrustreerd te raken. Het geheim is een powerband! Je zult versteld staan.

De combinatie powerband en pull-ups zullen je veel helpen. Of eindelijk helpen met het maken van pull-ups. Een vermogensband is een op zichzelf staande band van rubber. Van klassieke roeioefeningen, schouderoefeningen tot ondersteuning in pull-ups, het kan je in veel trainingen ondersteunen. Afhankelijk van de aanbieder betaalt u tussen de 8 en 25 € per band. Mijn persoonlijke mening: goed geïnvesteerd geld. De verschillende kleuren of de verschillende breedten bepalen de weerstand. Hoe breder de band, hoe moeilijker het is om uit elkaar te trekken. In het speciale geval van pull-ups moeten we de zaken een beetje heroverwegen. Als een hogere weerstand gewoonlijk suggereert dat een oefening moeilijker wordt, zal het gemakkelijker zijn met de pull-ups. Hoe "sterker" de band, hoe minder lichaamsgewicht je hebt om de paal omhoog te trekken.

Pull-ups met Powerband - hoe het werkt:

Stap 1 - Band bijvoegen:

Om de riem op de paal te houden, moet je hem eerst stevig vastmaken. De eenvoudigste truc is om een ​​kleine lus te maken. Plaats eenvoudig een uiteinde over de bar en trek het andere uiteinde door de bovenste opening.

Stap 2 - Aan de slag:

Plaats indien nodig eerst een veilige verhoging onder de bar om het gemakkelijker voor u te maken om te beginnen. Steek je voet in de band en druk deze langzaam in en naar beneden. Belangrijk: zorg ervoor dat u uw voet recht houdt! Als uw voet meer in de richting van uw hoofd wijst, kan het gemakkelijk gebeuren dat de tape omhoog springt. Daarom: extra veilig! (Stap 3)

Stap 3 - De back-up:

Om te voorkomen dat er iets wordt geadresseerd, plaatst u de hak van de vrije voet op de voet van de voet, die zich al in de band bevindt.

Stap 4 - Doe het:

De tape helpt je bij de oefening. Zorg er dus voor dat je de kin-ups heel gecontroleerd en schoon uitvoert.

Stap 5 - De uitgang:

Maak eerst de bevestiging van de voorste voet losser en ga hiermee mee naarmate u meerijdt. Geen hectische of snelle bewegingen. Buig langzaam het been en verminder zo de druk van de band. Wees ook voorzichtig bij het verlaten van de positie van je voet - buig niet te veel.

3 redenen voor pull-ups met Powerband

  1. Ondersteuning, als je het nodig hebt!
    Waarschijnlijk het grootste voordeel van het gebruik van een Powerbandes: de band geeft je alleen in de moeilijkste fase van de pull-up een sterke ondersteuning. Precies deze eigenschap maakt de bands zo waardevol, want dat is precies wat we niet hebben met een lat pull of een chin-up machine.
  2. Functionele training!
    Hier is je lichaamsspanning gevraagd! Je lichaam is de hele tijd vrij in de lucht, wat op zijn beurt betekent dat je een veel hoger percentage van je spieren permanent activeert.
  3. Scalable!
    Door de verschillende weerstanden van de banden kunt u uw training individueel aanpassen aan uw respectieve fitnessniveau. Leuk om te weten: je kunt de banden zelfs combineren. Dus je kunt z. B. met twee zeer kleine weerstandsbanden om uw zeer individuele ondersteuning te genereren. Doe alles precies zoals hierboven beschreven - alleen met twee bands.