Fitbit Versa: de eerste smartwatch met fietstracking!

Met de Fitbit Versa lanceert de draagbare specialist in april een volledig nieuwe smartwatch. En presenteert tegelijkertijd een wereldprimeur!

Niet alleen het relatief slanke ontwerp zal de nieuwe Fitbit Versa aantrekkelijk maken voor vrouwen, die nogal afgeschrikt zijn door sommige van de clunkiere smartwatch-modellen. Omdat de Versa als 's werelds eerste smartwatch - dus de informatie van de fabrikant - ook de mogelijkheid biedt om de menstruatiecyclus bij te houden.

Al 9 miljoen vrouwen in Duitsland gebruiken verschillende apps voor deze functie - dankzij de geïntegreerde smartwatch-pulsmeting en veel aanvullende vitale gegevens, is de meting door tracker echter veel nauwkeuriger. Voor de zogenaamde vrouwelijke gezondheidsbewaking is het mogelijk om de tijd en de lengte van de menstruatie in te voeren om symptomen op te nemen zoals hoofdpijn, krampen of vlekken.

De smartwatch geeft dan de huidige cyclusstatus weer en berekent de mogelijke ovulatiedatum voor een meer nauwkeurige planning. De marktintroductie in drie kleurenvarianten wordt medio april aangekondigd, de prijs begint bij 199, 95 euro (Fitbit Versa Special Edition: 229, 95 euro) en de levensduur van de batterij moet meer dan 4 dagen zijn.

Fitbit Versa: nieuws van de marktleider

Met de Versa smartwatch brengt Fitbit een nieuwe stap in de markt van wearables. De Amerikaanse groep is momenteel marktleider in Duitsland met een aandeel van 22 procent. De suprematie van klassieke fitnesstrackers is bijna overweldigend (marktaandeel: 76 procent, alle cijfers: marktonderzoek van GfK).

Alle fabrikanten registreren momenteel echter hoge groeipercentages, vooral voor smartwatches. Nadat Fitbit eind 2017 het Ionische model presenteerde, volgt Versa nu: "In een gestaag groeiende markt voor draagbare producten is de nieuwe Fitbit Versa een geweldige manier om tegemoet te komen aan de behoefte van mensen aan een volledig uitgeruste gezondheids- en fitness-smartwatch in een stijlvol ontwerp en tegen een onverslaanbare prijs ", zegt James Park, mede-oprichter en CEO van Fitbit.

Individuele fitnesstips

De smartwatch moet 24 uur per dag optreden als begeleider en gids. Na ongeveer vier tot acht weken herkent Versa persoonlijke patronen en kan vervolgens persoonlijke feedback en suggesties geven op basis van individuele fitnessgegevens en -gewoonten. Andere kenmerken van Fitbit Versa omvatten:

  • Continue pulsmeting
  • Sleep Phase Tracking
  • 15 verschillende fitnessprogramma's
  • Functie voor girale betaling
  • splash-proof
  • Tot 300 muzieknummers direct op de klok, evenals eigen afspeellijsten van de streamingdienst Deezer