Fitness: u gebruikt dus trainingspauzes voor een betere spiergroei

Wie de training niet haalt, heeft vaak een slecht geweten. Oefening pauzes zijn essentieel voor het opbouwen van spieren. Dus je gebruikt de trainingsdagen effectief.

Wist je dat regelmatige lichaamsonderbrekingen de spiergroei bevorderen? In feite groeien onze spieren tijdens de rust en niet tijdens actieve oefeningen. In de niet-trainingsdagen wennen de spieren aan de nieuwe lading en worden ze sterker.

Daarnaast zijn pauzes belangrijk, zodat de spieren kunnen herstellen en hun kracht herwinnen. Maar niet alleen de spieren, maar ook pezen en ligamenten hebben tijd nodig om te regenereren. Degenen die bijna elke dag trainen, lopen het gevaar hun energie en motivatie te verliezen.

Spieren groeien tijdens trainingspauzes

Hersteltijd van twee tot drie dagen zou elke spiergroep moeten krijgen. Als u bijvoorbeeld uw armen op een maandag hebt getraind, neem dan geen armoefeningen op tijdens uw training tot donderdag of vrijdag. Voor intense auditorsporten is een pauze van 36 uur een richtlijn. Deze aanbevelingen zijn vooral voor beginners! Als je goed in sap kunt zijn en veel ervaring hebt met je training, weet je dat zijn / haar lichaam goed kan opschieten met (iets) kortere pauzes.

Daarnaast wordt aanbevolen, in het bijzonder voor krachtsporters, om de 8 tot 12 weken een trainingspauze van ongeveer een week te nemen.

Voor spiergroei: zo kunt u de rustdagen gebruiken

Maar je hoeft niet helemaal te onthouden van het doen van sport tijdens de rustperiodes. Veel krachtsporters vertrouwen op zogenaamde gedeelde plannen. Dat wil zeggen, het lichaam is verdeeld in verschillende spiergroepen. Als je je benen op een dag traint, zullen de komende dagen bijvoorbeeld op de armen en de borst liggen. Bovendien kunt u joggen of fietsen tijdens de trainingsvrije dagen.