Fitnesstrainer onthult: dit is de beste training om gewicht te verliezen

Als je een paar kilo wilt verliezen, hoef je niet uren te joggen. Volgens fitnesstrainer John Kersbergen is intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) de beste training voor gewichtsverlies. Dat is hoe het werkt.

Wil je een paar kilo afvallen voor het zomerseizoen, maar weet je niet hoe? John Kersbergen heeft de oplossing: hoogintensieve intervaltraining, korte HIIT.

Volgens de fitnesstrainer is intervaltraining effectiever dan een duizelingwekkende jog. HIIT combineert cardio- en krachttraining - dat maakt het de ideale workout voor gewichtsverlies! De portal "Popsugar" verraadde Kersbgergen zijn beste tips.

Afvallen met HIIT - zo werkt het

"De meest efficiënte manier om resultaten te bereiken is een vorm van HIIT als een full-body workout die zich richt op krachttraining voor specifieke delen van het lichaam (bovenlichaam, onderlichaam, onderbuik) op verschillende dagen van de week", legt de expert uit. De hele training, inclusief warming-up, duurt maximaal 45 minuten. Drie tot vier eenheden per week volstaan ​​volgens Kersbergen. Een trainingsplan kan er als volgt uitzien:

  • Maandag: HIIT + bovenlichaam van het gehele lichaam
  • Dinsdag: HIIT + onderlichaam van het hele lichaam
  • Woensdag: gesloten
  • Donderdag: HIIT + buikspieren en rug
  • Vrijdag: HIIT + volledig gericht op lichaamsregio naar keuze
  • Zaterdag : gesloten
  • Zondag : "actieve rustdag", bijvoorbeeld yoga of een wandeling maken

Het principe van de HIIT: Training- en herstelfasen worden afgewisseld, meestal in de verhouding 2: 1. Bijvoorbeeld 40 seconden intensieve training, waarbij u het maximale vermogen uit uw lichaam haalt en vervolgens 20 seconden pauze.

Combineer cardiotraining zoals sprinten, fietsen, zwemmen of roeien met een mix van krachtoefeningen zoals burpees, squats of pushups.

Dit is hoe de HIIT-training het meest effectief is

Kersbergen raadt aan: "Probeer in een korte tijd zoveel mogelijk oefeningen te doen, vooral full-body-oefeningen die meer spieren geven en meer calorieën verbranden."

Wie meer calorieën verbrandt, neemt natuurlijk sneller af. Maar een lange cardiotraining is hiervoor niet nodig - HIIT warmt op door de combinatie van kracht en uithoudingsvermogen, het vetmetabolisme en helpt daarmee bij het afvallen. Maar vergeet niet: daarnaast bepaalt een gebalanceerd dieet het succes van de klant.