Haver zoete havermoutpap

Je houdt niet van pap en co. Met Pudding Oats kun je beide combineren: de supergezonde havermout en iets zoets om van te genieten.

Niemand zou dat al geruime tijd geraden hebben, maar havermout is op dit moment in volle gang, of het nu gaat om een ​​pap, een nachthaver of gewoon een haverbrij, de onweerstaanbare versie voor zoetekauwen. Ze hebben zelfs een eigen fanclub met foto's van de nieuwste puddinghaver onder de hashtag #puddingoats op Instagram. Daarom is het tijd dat u ze ook probeert.

Overnight of Pudding Oats: Waarom zijn havermout zo gezond?

Havermout biedt niet alleen veel vezels - ze bevatten ook veel vitamines, mineralen zoals magnesium, fosfor, ijzer en zink en antioxidanten. Van alle granen heeft haver de hoogste niveaus van vitamine B1 en B6. Havermout is ook glutenvrij, vetarm en eiwitrijk en helpt je om af te vallen. Het hoge vezelgehalte zorgt ervoor dat havermout en lekkernijen zoals puddinghaver je lang vullen en het bloedsuiker- en cholesterolgehalte verlagen. Bovendien helpt havermout meer goede darmbacteriën.

Pudding-haver: zo eenvoudig is het

Om puddinghaver te maken, heb je eigenlijk alleen havermout en pudding nodig - de makkelijkste manier is met een puddingpoeder, bijvoorbeeld met chocolade- of vanillesmaak.

Hier is een eenvoudig recept

  • 50 g havermout
  • 20 g custardpoeder
  • 300 ml water
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 250 g soja-yoghurt
  • een paar druppels van vanillesmaak

Kook je havermout met het puddingpoeder, water en agave siroop voordat je de soja-yoghurt mengt met je puddinghaver en voeg wat vanille-aroma toe als dat nodig is. Al je puddinghaver is klaar! Als je ernaar verlangt, kun je het meteen eten, maar eigenlijk moet je het 's nachts in een afsluitbare container in de koelkast zetten, zodat het goed loopt.
Ze worden nog lekkerder en gezonder als je fruit toevoegt, zoals verse of bevroren bessen.

Als je van chocolade houdt, gebruik dan vla-poeder met chocoladesmaak om je puddinghaver te maken en voeg wat geraspte chocolade toe voordat je het opeet.