Seksuele opwinding Kom zoals je bent

Ken je je seksuele temperament? Weet jij wat seksuele opwinding in jou veroorzaakt, waardoor je wordt verscherpt of vernietigd? Test wat je leuk vindt ...

Als je weet wat je opwindt en wat je lusten doodt, neemt de kans op goede seks toe. Beter nog, als je dat van je partner weet.

Voer de tests uit en leer elkaar opnieuw kennen:

Wat veroorzaakt seksuele opwinding bij jou?

Duidelijk, maar niet algemeen bekend wat tandenborstels met seks te maken hebben. Seksuologe Emily Nagoski heeft het onderzocht. Resultaat: voor de meerderheid van de vrouwen bepaalt het gebruik van een tandenborstel of deze al dan niet seksueel opgewonden raakt. Niet als een seksspeeltje. Maar als een hygiënisch instrument in de mond van haar partner. Voor de seks. Omdat op de lijst met opwindingmoordenaars slechte adem aan de top staat. Net als lichaamsgeur en vuile handen. Er zijn (weinig) mensen van wie het seksuele temperament dit soort externaliteiten gemakkelijk tolereert - ze hebben sterke opwindingsfactoren (een hoge SES-waarde = seksuele excitatiesysteem). De meerderheid van de mensen heeft echter een sterkwerkende excitatie-remmen (een hoge SIS-waarde = seksueel inhibitiesysteem). Hoe je gebreid bent, blijkt uit de test van Emily Nagoski (zie hieronder). Enigszins vatbaar voor falen of niet, dat is de vraag. En nu?

Kom op, zoals je bent!

Alle mensen met een hoog SIS in het klooster, allemaal met een hoge SES Ballermann? En wat doen mensen die tussen de twee uitersten liggen? Het is niet zo eenvoudig in de wereld van intieme ontmoetingen. In de seksuele realiteit komt het ook voor dat een jongen met drie seksuele accelerators een meisje raakt met drie extra remmen - een groot frustratiepotentieel voor minstens één van hen. De vrijmakende boodschap van Nagoski aan deze gemengde situatie: dat is allemaal normaal! Je hoeft niet te klagen of af te zien van seks. Jouw bericht: kom zoals je bent. En het recept voor geweldige seks met ons mensen houden van, zelfs als ze een ander seksueel temperament hebben: leer je kennen, je partner ook - en kijk dan wat botst met de normaliteit van de een met de normaliteit van de ander. En dan vooral: wat en waar komt het overeen!

Ontspanning zorgt ervoor dat je wilt gaan

Als de onreine handen van je partner voorkomen dat je seksueel opgewonden raakt, vertel het hem (vriendelijk!). Als je je zorgen maakt dat je lang genoeg blijft om je partner te laten vliegen, deel die gedachten dan. Je bent geen loser als je geen meerdere orgasmes ervaart. Of omdat je niet opgewonden kunt worden van koude voeten. Sokken aantrekken. Het is NORMAAL om ergens te worden vertraagd of gereden of ergens tussenin te zitten. Dit bericht roept Emily Nagoski op naar volledige collegezalen, in volledig gereserveerde workshops - en houdt zich bezig met officieel onderzoek.

"De sleutel is om de sexy contexten te vinden waar je je opwinding kunt waarmaken, "

dus de boodschap van de seksdeskundige. "Denk erover na wanneer je echt fantastische seks had. Denk aan de instelling, de details. Sexy contexten kunnen woorden, blikken, licht, plaatsen, aanraking, lachen, veiligheid, wildheid zijn. "Mannen voelen zich meer op hun gemak bij sexy contexten. Ze verstoppen zich, Nagoski, makkelijker storend. Paunch? Ungeduscht? Waar zit het probleem als ik scherp ben? Vrouwen saboteren vaak hun opwinding - door sexy contexten te vernietigen door te brullen met hun cellulitis of door de geur van intiem. Voor al diegenen die niet gestoord kunnen worden door iets in hun lust: denk erover na of je partner ooit is teruggedeinsd als hij seks heeft. En vraag waarom. En voor iedereen die zichzelf remt: open je mond! Praten! Seks is communicatie. Maar als dat niet lang werkt, is het tijd om uit elkaar te gaan. Zodat iedereen terug kan komen zoals hij is.