Bettgeflüster Stop de seksmythen!

Mannen denken elke zeven seconden aan seks, vrouwen kiezen hun potentiële partner voor sociale status. Helemaal niet, zeggen Amerikaanse onderzoekers uit Michigan.

Wie kent ze niet - talloze clichés over wat vrouwen en mannen denken over het mooiste onbeduidende ding ter wereld. Het werd als vanzelfsprekend beschouwd dat mannen hun partners kiezen op basis van hun aantrekkelijkheid en seks een veel grotere waarde heeft dan vrouwen. Het sterkere geslacht moest echter vaak afstand doen van het orgasme en werd meer als 'hoofdgecontroleerd' beschouwd. Maar niet alle psychologen zijn het eens met deze genderspecifieke uitspraken. Psycholoog Terri Conley en haar collega's van de University of Michigan zijn ervan overtuigd dat mannen niet elke zeven seconden aan seks denken. "Hoewel het waar is dat mannen er vaker aan denken dan vrouwen, denken ze vaak aan andere fysieke behoeften, zoals eten of slapen, " zegt Conley. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat mannen slechts 18 keer per dag aan seks denken en vrouwen 10 keer aan seks. Zo kan men aannemen dat seks niet zo belangrijk is in het leven van de mens als eerder werd gedacht.
Gedetailleerde overweging noodzakelijk
Conley en haar collega's hebben de laatste jaren veel seksstudies onderzocht en vonden dat veel onderzoeken simpelweg "overgeslagen" werden: "Veel onderzoeken suggereren dat mannen meer orgasmes ervaren dan vrouwen, maar een belangrijk detail wordt vaak over het hoofd gezien: de verschillen zijn grootste in one-night stands en aansluitingsrelaties. Het is anders voor vrouwen in langdurige relaties. Daar, in 79 procent van de gevallen, hebben vrouwen net zo vaak een orgasme als hun mannelijke partners. "
Een andere mythe is dat vrouwen kieskeuriger zijn dan mannen. Zelfs deze bewering is slechts de helft van de waarheid. De meeste onderzoeken die dit fenomeen onderzoeken, creëren een speeddate-situatie. Bij de meeste dergelijke evenementen blijven de vrouwen zitten en draaien de mannen. Het bleek dat de vrouwen eigenlijk kieskeuriger waren. Zelden voerden speed-dating onderzoeken uit, waarin de mannen bleven zitten en de vrouwen draaiden, toonden aan dat de mannen net zo kieskeurig waren als de vrouwen. Het hangt dus af van de situatie waarin u zich bevindt. En aangezien mannen vaker de eerste stap zetten, hebben vrouwen gewoon de mogelijkheid om kieskeuriger te zijn.