Dating Regels Dating Regels die je kunt vergeten!

Niet alleen het net heeft alles veranderd in het zoeken naar een partner. Goed beproefde concepten werken niet meer vandaag - we leggen uit wat er momenteel heet is en wat niet langer is.

inhoud
 • Datinge regels toen en nu
 • Ongeschreven datingwetten
 • Retroregels die (helaas) nog steeds worden gelezen
 • Romantiek in tijden van Tinder en Co.
 • 10 tips - We worden geconfronteerd met oude regels en nieuw

Daar, de gele telefooncel onder de funky straatlantaarn, dat is je bestemming. Je rent ernaar toe en graaft in de zakken voor verandering. Je hebt genoeg munten ingevoegd, want HIJ had gezegd dat tussen 18 en 19 uur een goede tijd is om te telefoneren, zonder dat de ouders luisteren. Op dat moment zou je Henrik moeten bellen. Je hebt elkaar ontmoet in de disco. In Shaggys "Boombastic" heb je de eerste glimlach uitgewisseld, al samen gedanst in "Gangsta's Paradise". Nu hoop je op een date voor de bioscoop. U kent zijn telefoonnummer uit zijn hoofd. De munten klinken, maar nee, het apparaat slikt het geld, maar er komt maar één ononderbroken piep uit de handset - DEFECT!

Je wordt wakker in paniek. Je blik valt op de smartphone. Uff, het is er nog en toont de datum van 23 februari 2018. Het lijkt correct te zijn. Alleen de telefooncel bestaat niet meer. Maar Henrik, echt waar. In ieder geval, hoop je

zijn profiel ziet er veelbelovend uit, en eigenlijk had je een afspraak om te chatten.

Helaas dommelt u in en hebt u deze vreemde droom gehad die ooit twintig jaar geleden werd gespeeld. Als je in de jaren 90 hebt leren lopen, gefeliciteerd! Maar als je voor het eerst in de jaren negentig verliefd werd, dan heeft die tijd jou gevormd, of je het nu leuk vindt of niet.

Korte flashback: begin jaren negentig waren het de tijd van bovennatuurlijk mooie topmodellen, maar tegelijkertijd zetten Mark Wahlberg en Marcus Schenkenberg als nieuwe mannelijke seksobjecten interessante accenten. Angelina "Lara Croft" Jolie heeft in 1996 een stoere vrouwelijke figuur gecementeerd, maar was niet geschikt voor het dagelijks leven om als rolmodel te dienen. Op tv waren er series als "Friends", "Buffy" of "Ally McBeal", wier heldinnen verwezen naar de toekomstige generatie Powerwomen, maar nog in de overgang waren. Hoewel ze sterk presteerden, wachtten ze innerlijk op de White Horse Knight, net als Julia Roberts in "Pretty Woman" (1990).

Datinge regels toen en nu

Hoe was flirten in deze tijd eigenlijk - en vooral: wat is nog steeds geldig? Hoe ben je eigenlijk op een afspraak gekomen? Je moest eigenlijk met elkaar praten in persoon of op de vaste telefoon (waar een kabel aan hing). Mobiele telefoons hadden alleen bankiers of makelaars, alle anderen werden op de draadloze telefoon opgeslagen. Privégesprekken waren moeilijk, omdat de ouders of de WG-huisgenoten luisterden. Vooral vervelend echter: je moest hele avonden thuis doorbrengen om deze ene oproep niet te missen. Misschien wel het grootste verschil met vandaag: je moest dapper zijn en van de gelegenheid gebruik maken wanneer de zwerm toevallig in de buurt was, en eigenlijk je mond opende om te flirten.

Vandaag de dag gaat een eenvoudige "Hallo" of een informele Like online om contact te maken.

Wie is gewoon deze leuke vent met het ruige haar? Zelfs als we de naam ooit zouden kennen, zouden we prachtig in een flirt kunnen projecteren. Tegenwoordig heb je maar een paar klikken nodig om een ​​persoon te belichten. Dit draagt ​​minder spanning, maar is effectiever. Dat je je tijd verspilt met de nep of een blender, is veel minder waarschijnlijk geworden. "Kom 15 minuten later" als sms, dat werkte gewoon niet. Je date was ofwel verdwenen, verzuurd of vooral tolerant. Vandaag kunt u om belangrijke redenen (verkeersopstopping, ziekte, ongeval) een vertraging melden, maar niet vaker dan één keer. "Wie voortdurend data beweegt, geeft aan dat ze geen enkele moeite doen en heeft uiteindelijk geen interesse", oordeelt de adviseur en auteur van het koppel, Eric Hegmann.

Ongeschreven datingwetten

60 procent van de mannen vindt het goed als ze zichzelf schaars maken. En vrouwen laten hem graag het initiatief. Het resultaat van een onderzoek naar het online datingbureau ElitePartner.de bij 7.000 deelnemers. Dit bracht ook de enquête aan het licht:

Slechts een op de drie vrouwen durft een man om een ​​afspraak te vragen. 93 procent van de Singlemänners vindt het goed als hun vrouw dat vraagt. Dit is hoe JIJ het goed doet: "Mannen waarderen het wanneer vrouwen het initiatief nemen", legt psycholoog Lisa Fischbach van ElitePartner.de uit. "Desondanks maakt ze de dominantie van vrouwen relatief snel onzeker. Dus wees niet te onbezonnen! Geef ruimte aan activiteit: vraag om een ​​afspraakje, maar laat het een plaats voorstellen. "

Ze maakt zichzelf schaars

Zestig procent van de mannen denkt dat het goed voor hen is om voor een vrouw te vechten. Omgekeerd maakt elke seconde het moeilijk om elkaar beter te leren kennen, zodat hij meer moeite doet. Tip van de expert: "We verlangen naar wat we niet kunnen hebben. Dat is de reden waarom het oude advies 'schaars maken' niet verkeerd is om interesse aan te wakkeren. "De balans is echter belangrijk:" Laat geen koude schouder zien, maar praat niet eens over het huwelijk. De juiste hoeveelheid aandacht en verovering maakt het mogelijk om elkaar te leren kennen, zelfs zonder opwindende krachtgames ", zegt Fischbach.

Hij belt eerst

Tachtig procent van de mannen belt snel na de eerste date als ze geïnteresseerd zijn. Driekwart van de vrouwen wacht totdat hij antwoordt. Tip: "Mannen zijn meestal een beetje terughoudend als ze van een vrouw houden", zegt Fischbach. "Natuurlijk kan de vrouw ook de eerste stap zetten. Als hij echt geïnteresseerd is, is hij blij! "

Retroregels die (helaas) nog steeds worden gelezen

Het boek "The Rules" van de Amerikaanse auteurs Ellen Fein en Sherrie Schneider werd de Bijbel voor miljoenen vrouwen. De "Regels" slaagden erin om absoluut retro te zijn in het jaar van publicatie (1995), zoals een terugkeer naar de jaren 1950. Proeven: "Stop alle telefoontjes na tien minuten, bel nooit een man en bel niet terug." Alle datums moeten de vrouw beëindigen, de man moet nog steeds betalen. En: "Accepteer nooit een uitnodiging voor zaterdag na woensdag. Zo zie je er druk uit. "Probeer dit vandaag nog met een Tinder-flirt, geen enkele date ooit. Of is het? Hegmann over "Regels": "Een slecht boek. Er wordt een relatiemodel geschilderd waarin de vrouw gunst verleent en de man zich inspant om het te winnen. Op ooghoogte zijn de partners er niet vanaf het begin. "

Maar let op, mannen, het boek wordt nog steeds gelezen vandaag!

Romantiek in tijden van Tinder en Co.

Is flirten met dating-apps tegenwoordig minder spannend? Single Coach Eric Hegmann zegt: "We flirten met meer veeleisend, omdat onze verlangens naar een relatie hoger zijn dan twintig jaar geleden. Omdat liefde het hoogste goed is, zijn we bang voor de verkeerde beslissing. Dit lijkt misschien vrijblijvend, maar vooral is het bang om niet correct te kiezen. Daten is zo romantisch als altijd, maar wordt meer beïnvloed door angst voor verlies en gehechtheid. "Dus de dagen van wachten op de oproep zijn voorbij? "Ik ben bang van nee. Vandaag is het meer een sms dan een telefoontje, maar de hoop en bezorgdheid, de interpretatie, het uithoudingsvermogen tegen betere kennis - dit alles is net zo spannend, uitputtend en euforisch als altijd. "En dat moeten we als goed nieuws beschouwen.

10 tips - We worden geconfronteerd met oude regels en nieuw

Mixtape, delen van rekeningen, sms, videotheek - er is de afgelopen 25 jaar veel gebeurd ...

 1. DAN: de man betaalt de drankjes.
  VANDAAG: De rekening wordt gedeeld. Veel vrouwen willen "niets te danken hebben aan de man". Stil over praten, zodat de afzonderlijke factuur niet als een afwijzing wordt beschouwd.
 2. DAN: hij kiest haar best in de sportwagen.
  VANDAAG: pick-up karren zijn beschamend, een mooie fiets is veel meer casual
 3. DAN: het gezamenlijke bezoek van een videotheek is de opmaat voor een romantische avond.
  VANDAAG: Heb je alle Netflix-series gezien?
 4. DAN: de telefooncel is een romantische plek.
  VANDAAG: Wat is een telefooncel?
 5. DAN: u moet op tijd verschijnen voor de datum (geen mobiele telefoon).
  VANDAAG: Data worden voortdurend verplaatst. Maar let op: als je te laat bent, ben je onbetrouwbaar en irriteer je anderen. Wees er gewoon op tijd bij.
 6. DAN: seks is pas na de derde date.
  VANDAAG: Heb seks als je daar zin in hebt. Tip van de expert: wie wacht, handelt bindend - tenminste als het om een ​​relatie gaat.
 7. DAN: Je zit uren naast de telefoon, om de Antuf niet te missen.
  VANDAAG: Je wacht uren op het "Bling" -signaal van een bericht. (Is op zijn minst zoiets: wie is verliefd, wil worden waargenomen)
 8. DAN: Je maakt een mixtape met je eigen handschrift en hoesontwerp als een liefdesverklaring.
  VANDAAG: Er is altijd de juiste afspeellijst op Spotify.
 9. DAN: Je moet je vlam in de disco leren kennen.
  VANDAAG: Je hangt zaterdagavond op de bank en krijgt een vingerpijn van het afvegen van de smartphone. Waar: op een gegeven moment moet je eruit. Op internet vestig je het contact, elkaar leren kennen is nog steeds persoonlijk. Dat is niet veranderd
 10. DAN: Je wordt de hele nacht wakker om van hem / haar te dromen.
  VANDAAG: Je wordt de hele nacht wakker om hem te googlen.