Flirttechnik-meisjes maken zichzelf zeldzaam

"Wil je solliciteren, jezelf zeldzaam maken" - dit advies van Flirttechnik dat graag wordt gegeven door grootmoeders wordt weer vaker gevolgd door jonge vrouwen!

Een derde van alle vrouwen in de leeftijd tussen 18 en 29 is onlangs weer schaars geworden om mannen aantrekkelijker te maken met deze flirttechniek. Met de leeftijd nemen dit soort games af. Slechts 20 procent van de vrouwen van 30 jaar of ouder speelt het ongenaakbare flirten. Deze vrouwen benaderen dit onderwerp veel meer openlijk en met veel meer zelfvertrouwen. Dit heeft geresulteerd in een recent onderzoek van de elite-partners van het online datingbureau bij meer dan 2000 vrouwen.
Flirten - de theorie
Bij een eerste afspraak kan emotionele afstand de aantrekkingskracht zeker vergroten: als de flirtende partner niet zeker weet of hij goed aankomt, voelt hij de andere persoon des te spannender. Juist vanwege de onzekerheid dwalen de gedachten vaker af naar de gewenste persoon - dat maakt een andere ontmoeting waarschijnlijker, tenminste vanuit het oogpunt van vrouwen.

Flirten - de praktijk

Omdat: Het onderzoek door Elite-Partner heeft ook rekening gehouden met de doelgroep die deze spellen moet verduren. Resultaat: Slechts twaalf procent van de mannen vindt het goed als de aanbeden prinses Rühr-Mich-Nicht-An speelt. Omgekeerd betekent dit: 88 procent van de mannen is geïrriteerd door zo'n kunstmatige houding van vrouwen.

Conclusie: Te veel afstand kan contraproductief zijn

Natuurlijk vleit het vrouwen om door mannen te worden geregeerd en overwonnen. Maar hoe lang zou de vrouw moeten friemelen met de uitverkorene?
"De dosis is cruciaal", legt psycholoog Lisa Fischbach uit
van ElitePartner.de. "Het spel van aandacht en terughoudendheid kan charmant zijn, maar de mix moet kloppen. Natuurlijk moeten vrouwen niet alles op de eerste date geven, maar zichzelf laten overwinnen. Dat is wat zelfs veel mannen leuk vinden. Maar degenen die geïnteresseerd zijn in een relatie, moeten het ongenaakbare niet teveel overdrijven. Teveel trots heeft geen plaats in liefde, we moeten ons openstellen om dichterbij te komen. "En om de droommens echt te krijgen!