Flirtvrouwen flirten vooruit

Flirten heeft een positief effect op het bestaande partnerschap tussen vrouwen. Mannen zien hun eigen partner na een flirten tegen kritiek, volgens een Canadese studie.

Een flirt is niet altijd slecht voor de relatie. Integendeel, vrouwen gebruiken het zelfs als een kans om aan hun eigen partnerschap te werken. De wetenschappers rond John Lydon van McGill University in Montreal ontdekten dit in zeven experimenten met 724 heteroseksuele mannen en vrouwen.
In één poging ontmoetten 71 nietsvermoedende mannen een aantrekkelijke vrouw, van wie de helft als single werd geïntroduceerd en met hen flirtte. De andere helft benaderde de vrouw als onbereikbaar en negeerde eenvoudig de mannen. Direct na de vergadering moesten de proefpersonen een vragenlijst invullen. Daarin gaven ze aan hoe ze zouden reageren op vreemd gedrag van hun partner - zoals verzonnen redenen voor het annuleren van een afspraak. Twaalf procent van de mannen die eerder flirtende signalen hadden gestuurd, wilden hun partner niet vergeven. Het tegenexperiment met 58 vrouwen toonde aan dat 17, 5 procent van de vrouwen minder streng zou zijn met hun partners.

Een kwestie van perspectief

Een interpretatie van de kant van de wetenschappers is dat de meesters van de schepping een aantrekkelijke vrouw niet zien als een bedreiging voor hun relatie op het moment van flirten. Als dat zo was, zouden ze waarschijnlijk het partnerschap op alle mogelijke manieren beschermen, verklaar de onderzoekers.
In een ander experiment met een buitenthema zetten de wetenschappers de veerkracht van mannen op de proef: ze bereidden de onderwerpen voor op een ontmoeting met een aantrekkelijke vrouw. U moet eerst een strategie bedenken om uw relatie te beschermen. De voorbereide mannen zouden zich beter kunnen distantiëren van een aantrekkelijke vrouw dan de onvoorbereide vrienden.

Beter genieten met True Fitness Blog: je vindt ook de nieuwste trends, wetenschappelijk onderbouwde inzichten en competente erotica- en partnergidsen online op onze hoofdonderwerp-pagina's:
• Sex & Soul
• Sexcoach
• partnerschap
• Psychotests
• Horoscopen
• Singles