Gevoelens op de werkplek relatie moordenaar of liefde boost?

Crush in een werknemer? Dit is niet ongebruikelijk, volgens een nieuwe studie - maar wat als je al in een gelukkige relatie bent?

Weinigen van ons kunnen afscheid nemen van het feit dat ze niet op zijn minst hebben nagedacht over een van onze collega's (of zelfs de baas!). Maar wat als iemand gevoelens ontwikkelt voor deze persoon en al die overvloed al is vergeven? Dit scenario is zeker geen zeldzaamheid - althans volgens een recente studie in het 'Journal of Sex and Marital Therapy'. 160 vrouwen in langdurige relaties werden geïnterviewd voor dit onderzoek en maar liefst 70 procent gaf toe een oogje te hebben op een persoon die niet hun partner is. Een meerderheid van de geïnterviewde dames, die enthousiast waren, onthulde ook dat de betrokkene een werknemer was. Maar dit hoeft niet noodzakelijk tot problemen te leiden. Volgens experts kan verliefd worden op het werk zelfs het liefdesleven thuis ten goede komen - zonder valsspelen!

Nieuw sap voor de relatie

Als je je op je werk sexy voelt, kun je dit gevoel gemakkelijk in je eigen huis herstellen. Sommigen van de studiedeelnemers hebben in elk geval gesuggereerd dat valsspelen voor hen helemaal niet mogelijk is, maar dat ze toch weten hoe ze hun romantische gevoelens voor de collega moeten gebruiken. De passie kan - als u dat wilt - worden overgedragen aan uw eigen partner en worden omgezet in nieuwe brandstof voor de ouderwetse alledaagse relaties. "Als je een verliefdheid kent, worden de erotische impulsen geactiveerd", legt Sari Cooper, een paartherapeut en sekseconsulent, uit. "Vaak weten mensen niet wat er mis is, dus het bewust meenemen van deze seksuele energie naar hun partner kan een langdurige relatie een echte stoot geven."

Vermijd ontrouw

Een beetje flirten is toegestaan, toch? Zeker, maar alleen als het volkomen ongevaarlijk is! "Het is prima om je sexy te voelen tijdens een gesprek met de gespierde man in de boekhoudafdeling, of om te kijken naar de nieuwe, aantrekkelijke manager die 15 jaar jonger is dan jij", zegt Rachel Sussman. De expert in psychotherapie en relatieproblemen is van mening dat je jezelf gemakkelijk kunt vleien - op voorwaarde dat je weg blijft van het object van verlangen!

Vooral als er problemen zijn met de langetermijnpartner, moet je ze uit de weg halen voordat je jezelf ondoordachte oprispingen met de zwerm uit het kantoor toestaat.

Als je eenmaal verkeerd bent gegaan, is de schade moeilijk ongedaan te maken.

Hoe kom je over zijn geliefde?

Als de gevoelens voor de collega je ergeren, dan kan afstand de oplossing zijn. Als je lunchtijd doorbrengt met die persoon, of na het werk keer op keer gaat borrelen, hoef je je niet te verbazen als de crush alleen maar toeneemt. Blijf op afstand, zodat je afstand kunt nemen van je emoties en ze nuchter kunt bekijken. Dan kun je ook beslissen of er iets meer achter het enthousiasme zit dat wijst op problemen in je relatie. Op de lange termijn kan het ook een verandering in het aantal banen bieden, hoewel je je misschien afvraagt ​​met zo'n drastische beslissing, waarom je echt zoveel afstand wilt nemen tussen jezelf en de zwerm. Wie weet - in sommige gevallen blijkt dat de grote liefde naast de deur zit aan de kantoortafel en een kans heeft gekregen op gegevens. Maar ook hier is het belangrijk om eerlijk te zijn - met alle betrokkenen. Voordat je ergens in springt, moet je goed nadenken, als je dan in de spiegel naar jezelf kunt kijken.