Ontmoet de ouders Wanneer de partner de ouders ontmoet

Wanneer stel je je nieuwe liefde aan je ouders voor? En waar moet je op letten? We hebben tips om te helpen bij de eerste ontmoeting met mama en papa.

Heb je nieuwe liefdesgeluk gevonden, maar nog steeds niet vertrouwd gemaakt met je nieuwe / nieuwe met je ouders? Dan is het misschien tijd om deze belangrijke stap in de relatie te zetten. Maar hoe weet u dat het juiste moment is aangebroken voor de eerste ontmoeting met uw meesters?

Zijn alle lichten groen?

Als je je partner meeneemt naar het huis van je ouders, zou je idealiter serieus moeten zijn over hem / haar - je introduceert tenslotte geen mama en papa bij elke flirt, one-night-stand of datingpartner. Het introduceren van de ouders is een bijna intiem gebaar dat vertrouwen en affectie overbrengt naar de partner / partner: ze verwelkomen hem / haar in een van zijn meest persoonlijke gebieden van het leven - in het gezin.

Barbie Adler, Amerikaanse relatie-expert en oprichter van het datingbureau 'Selective Search', adviseert op 'Ladylux.com' dat een relatie drie tot zes maanden moet gedijen voordat de ouders in het spel worden gebracht. Dan, naar jouw mening, had je de eerste verliefdheid moeten doormaken en weet je heel goed of je samen een toekomst hebt. Voor koppels die vrienden, interesses en Netflix-accounts delen, zegt Barbie Adler dat de borden een succes zijn.

De juiste tijd

Denk je dat je nieuwe liefde je ouders moet leren kennen, dan hoef je alleen maar de perfecte gelegenheid te vinden. Vermijd de vergadering op een feestdag: Kerstmis en soortgelijke familiefeesten kunnen bijzonder romantisch lijken, maar als dergelijke gelegenheden vaak onderdrukte vijandigheid tussen gezinsleden en ruzies veroorzaken, kunt u uw partner in een ongemakkelijke houding brengen.

Vergeet niet: de eerste indruk telt!

Laat dus ook aan je familie hun chocoladezijde zien, tenslotte heeft je geliefde / je geliefde genoeg tijd om de eigenaardigheden van je relatie te leren kennen.

De juiste plaats

De allereerste bijeenkomst is een spannende aangelegenheid voor alle betrokkenen - zowel u, uw partner als uw ouders. Om iedereen onder dezelfde druk te stellen, moet men kiezen voor een neutrale ontmoetingsplaats (bij voorkeur in het openbaar), bijvoorbeeld in een café of bar, en dan misschien naar een restaurant gaan voor het diner als het goed gaat.

Of je je partner nu rechtstreeks bij je ouders thuis wilt brengen, je moet zelf beslissen. Vind je het leuk om hem rechtstreeks te confronteren met je verleden, de plek waar je bent opgegroeid? Misschien zijn er hier en daar op een loerende tekens van geliefden uit het verleden!

Blijft zachtaardig

Net als spieren vóór het sporten, moeten relaties worden opgewarmd voordat ze echt kunnen beginnen. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen je partner en je ouders.

De eerste bijeenkomst gaat over elkaar leren kennen, over elkaar voelen, bepalen of je elkaar echt leuk vindt.

Klein praten is het beste, een diep gesprek wordt bewaard voor latere vergaderingen - de geliefde moet immers niet meteen in de problemen komen met papa en mama. Conflict-onderwerpen zoals politiek en religie kunnen het best eerst niet worden aangepakt. Uitgewisselde informatie moet gemakkelijk verteerbaar zijn, uw vriend / vriend kan bijvoorbeeld over uw werk of uw gezin praten terwijl uw ouders zich de zoete anekdotes uit uw kindertijd herinneren. Zolang iedereen zich prettig voelt, is alles in orde!

Openheid in de aanloop

Je vraagt ​​je af hoe je ervoor kunt zorgen dat je vader niet tussenbeide komt met de kwestie van het uitverkoren feestje of dat je moeder de verhalen rondom je ex uitpakt? Heel eenvoudig: wees eerlijk tegen iedereen - van tevoren! Wanneer u de eerste vergadering maakt, praat dan over uw zorgen met uw ouders en vertel uw nieuwe vriendin wat uw angsten zijn. Dat maakt het voor alle betrokkenen gemakkelijker.