Partneroptie Moppel in dubbel

Gelijke en gelijke joins zoals: naast vele andere factoren, beïnvloedt het lichaamsvet de partnerkeuze.

Chubby man en mollige vrouw, slungelige vent met een magere partner - in het dagelijkse leven ontmoet je altijd koppels die er hetzelfde uitzien. Dit is geen toeval, zoals Schotse onderzoekers ontdekten in een kleine studie. Reeds bij het kiezen van een partner hebben mensen de neiging om dikke partners te zijn, met dunne is het andersom.
Voor zijn studie, John Speakman van de universiteit van Aberdeen gemeten het percentage lichaamsvet van 42 schotten en hun vrouwen. In tegenstelling tot eerdere studies beperkten ze zich niet tot het vergelijken van de body mass index (BMI) van de proefpersonen, maar gebruikten ze een procedure die rechtstreeks de vetmassa in het lichaam bepaalt (bijv. Met een lichaamsvetschaal). Bij het evalueren van de gegevens houden de onderzoekers rekening met factoren die een vergelijkbaar lichaamsbeeld kunnen opleveren, zoals de leeftijd, sociale achtergrond of gemeenschappelijke omgeving van de echtgenoot.

Overgewicht doorgegeven

Hoe het gewicht de partnerkeuze beïnvloedt, kunnen de onderzoekers alleen maar raden. John Speakman zegt dat mensen met vergelijkbare interesses en recreatieve activiteiten elkaar ontmoeten. En dus ontmoeten mensen met obesitas vaker mensen die te dik zijn. Eerdere studies waren in dit opzicht tot verschillende conclusies gekomen.
Het is ook controversieel of de voorkeur van gebalanceerde partners heeft bijgedragen aan de verspreiding van obesitas. John Speakman is echter van mening dat dit waarschijnlijk is: aan de ene kant geven mensen met overgewicht de neiging door om hun kinderen te zwaar te nemen. Aan de andere kant zijn de meeste mensen tegenwoordig al overgewicht in hun tienerjaren. Singles komen samen met de Dating on Equilibrium. In de (lean) 40s en 50s trouwden de meeste paren echter heel jong en deden ze meestal pas na de bruiloft mee.