Googelen met Google voor de datum?

De eerste date heeft altijd een vleugje "de kat in een zak kopen". Daarom googelen steeds meer mensen de naam van de nieuwe kennis. Wat je moet weten ...

Misschien heb je elkaar op een feest ontmoet en een paar drankjes samengevoegd. Of je hebt in het net gekletst en het moment nadert om voor het eerst in kleur het leven onder ogen te zien. Eén ding is duidelijk: je bent verdomd nieuwsgierig. Waarom googelt u de potentiële partner niet en wordt u slimmer over een paar details?

Elke derde googelt zijn date

Volgens een nieuwe studie maakt nu elke derde. Lara is van hen. De 32-jarige uit Hamburg vindt helemaal niets om een ​​paar informatie vooraf te downloaden om beter te kunnen flirten: "Het is spannend wat je op internet kunt krijgen", zegt ze. "En stom om het niet te doen. Ik voel me veiliger. En trouwens, het is grappig. "
Een van haar aspiranten had een rondreis achter haar, de volgende werkte lange uren in een tehuis voor gehandicapten. En een andere kandidaat was zelfs al eerder gearresteerd - voor een zittende blokkade tegen nucleair afval. "Natuurlijk, dat kan ook uitkomen in het derde gesprek. Maar daar komt het misschien niet op ..., "grijnst Lara ondeugend.

Niets is zoals het lijkt

De Hamburg Dorothee maakt ook regelmatig gebruik van netwerkinformatie en zoekt naar potentiële vrienden. Haar ervaringen zijn echter niet altijd positief: "Ik ontmoette een man in Londen", zegt ze. "Hij kwam uit Hamburg zoals ik en zag er leuk en interessant uit."
Echter, ze ging na een korte tijd zijn showtour op de wekker. "Het was de manier waarop hij Engels sprak, beschamend, overdreven geaccentueerd, te hard en dan verkeerd, " dacht Dorothee, die haar zag winnen. Een korte Google-zoekopdracht onthulde dat haar snijmachine niet, zoals verwacht, een autoverkoper was, maar een arts in de Russische literaire geschiedenis had en de wedstrijd "Jugend musiziert" financieel werd ondersteund ...

Verkeerde verwachtingen

De bezwaren die experts hebben tegen Googlen vóór de eerste date? Dat het ervoor zorgt dat het goede oude gevoel van de onderbuik is afgevlakt. "De eerste date is er gewoon om elkaar te leren kennen", zegt Eric Hegmann, Parship single-expert. Iedereen die eerder samen een dossier heeft onderzocht, staat niet echt open voor de eerste indruk. 'Bovendien kun je nooit zeker weten of er vier jaar geleden geen naamgenoot achter een genante feestfoto staat.'
Overigens, volgens de hierboven aangehaalde studie, voelt bijna twee derde van alle singles zich gestoord door spionage. Daarom is de tip: als je je nieuwsgierigheid niet kunt temmen en wordt gevlogen, "blijf eerlijk en heb een charmant antwoord klaar", zegt expert Hegmann.
De onlangs verkregen Tim uit Hamburg hoorde: "Ik wilde mijn ex, toen we elkaar ontmoetten, trots mijn muziekvideo's laten zien. Maar blijkbaar had ze me al gegoogeld, omdat mijn pagina in haar browser was opgeslagen. Het was op de een of andere manier grappig. Ze zei gewoon: "Natuurlijk heb ik je gegoogeld - jij doet het wanneer je iemand goed vindt!"