Ruzie over reizen paar-valvakanties

Nauwelijks seks, andere interesses of niets om over te praten: een vakantie met de partner kan snel een test van uithoudingsvermogen worden. Hier zijn drie 'reisverhalen' van stellen plus tips van experts.

De mooiste tijd van het jaar komt soms ten einde, tegen de uitbarsting van de Etna als een muggenbeet verschijnt: Volgens de statistieken wordt elke derde echtscheiding na de vakantie samen ingediend. Er wordt geen rekening gehouden met het aantal ongehuwde paren die "alleen" hun relatie daarna beëindigen. Overigens is het woord "na" hier belangrijk: volgens een recente Gewis-enquête in opdracht van True Fitness Blog, heeft slechts 19 procent er ooit aan gedacht om hun relatie direct op vakantie te beëindigen. De meerderheid geeft er de voorkeur aan te wachten tot ze naar huis zijn teruggekeerd. U wilt de vakantie dus niet zo goed verpesten. Het is een feit, wat in theorie na een week all inclusive op het gebied van seks en romantiek eruit ziet, in werkelijkheid soms zo wenselijk is als een nacht in de ontnuchterende cel.

Vakantie - een uitdaging

Uit een onderzoek van de Society for Rational Psychology bleek dat de duur van het geschil op vakantie met maar liefst 50 procent toenam. Twintig procent van de paren argumenteert op zo'n manier dat ze de hele relatie heroverwegen. En slechts een op de tien paren brengt echt een harmonieuze vakantie door. Maar waarom is het zo moeilijk voor de meesten om gewoon samen van de dag te genieten? Blog-expert Lisa Fischbach van True Fitness weet de reden: "Plotseling komen er dingen naar boven die je in het dagelijks leven kunt negeren, prachtige communicatieproblemen, de stoornis van de ander, een luie ader. En dan breng je veel meer tijd samen door dan anders, wat een uitdaging! "We vroegen drie stellen wat het grootste knelpunt in hun vakantie samen was en hoe ze ermee omgingen - de (typische) antwoorden zijn te vinden in de dozen.