Constricting to you? Voor mij? Voor ons!

Een gedeeld appartement kan de hemel op aarde zijn voor geliefden - of de poort naar de hel. We laten zien hoe harmonie onder één dak kan worden behouden.

Soms vraag ik me af of mannen en vrouwen echt bij elkaar passen. Misschien moeten ze gewoon naast elkaar leven en elkaar af en toe bezoeken. "Hoewel de Amerikaanse actrice Katharine Hepburn misschien gelijk heeft, kiezen de meeste paren er uiteindelijk voor om twee levensstijlen te maken uit twee faciliteiten en een gedeeld appartement te hebben. zoeken. Helaas kan deze stap snel een ramp worden, omdat niet iedereen in staat is om de harmonie te bewaren tussen zenuwen en meubels, afwassen en budgetgeld.
Anne, 28 en Christian, 31, uit Hamburg waren twee jaar samen geweest toen ze besloten een nest te zoeken. "We voelden dat onze relatie eindelijk evolueerde. En gelukkig is contracting niet zo definitief als een bruiloft, "legt Anne uit. Omdat oude stijl appartementen niet echt gemakkelijk te vinden zijn op een toplocatie voor de belachelijke prijs, zijn ze uiteindelijk verhuisd naar een tweekamerappartement met slechts 47 vierkante meter. Al na twee maanden dacht Anne er serieus over uit te stappen. "We waren zo trots dat we niet ruzie hadden gemaakt over het meubilair, maar alles bij elkaar hadden gestoken dat we niet eens dachten aan de smalheid, " legt Anne uit.