Ovulatietest Veilige preventie met teststaafjes?

Waar een ovulatietest goed voor is en hoe veilig je een teststick kunt gebruiken. In ieder geval werk je intensief met je lichaam samen.

Een eisprong helpt je om de tijd van de eisprong te beperken en om vruchtbare dagen te bepalen waarin je zwanger kunt worden. Je hebt teststrips nodig van de apotheek en je moet deze dagelijks gebruiken om de concentratie van een bepaalde stof in je urine te meten. De vraag is, hoe veilig je kunt voorkomen met een hormonale ovulatietest, dus teststaafjes.

Dit is hoe de ovulatietest werkt

Om de vruchtbare dagen binnen een cyclus te bepalen, onderzoekt u uw urine - met teststrips of teststrips of door een test in de beker. De papieren reepjes of sticks die je in het toilet een paar seconden vasthoudt in de urinestraal, dan geeft de verkleuring van het papier aan hoe hoog de concentratie van het hormoon Lutropin is . Als alternatief, vang je wat urine in een steriele cup en meet je de LH-waarde. De dagelijkse waarde die u in een tabel hebt - hoe hoger de waarde, hoe waarschijnlijker een bevruchting . U moet de waarde dagelijks bepalen en deze in een tabel invoeren. Na een paar weken ziet u de curve van de eisprong tot de eisprong binnen uw cyclus.

Als u geen zin heeft om analoog te werken, kunt u ook de digitale ovulatietest gebruiken . Je houdt de pen eenvoudig in de urinestraal aan het einde van het handige apparaat, de rest wordt gedaan door de tester en toont je met een ronding of een bemoedigend lachend gezicht dat de kansen om zwanger te worden gewoon geweldig zijn! In het geval dat u NIET ZWANGER wilt zijn, zal hij u vertellen dat u of geen seks moet hebben of condooms of een diafragma moet gebruiken.

De kosten van een eisprong bedragen ongeveer 20 tot 40 euro per maand.

Ovulatietest en anticonceptie

De ovulatietest is eigenlijk ontwikkeld voor paren die een kind wensen en daarna seks hebben op de vruchtbare dagen. Als u weet op welke dagen een zwangerschap waarschijnlijker is, kunt u de ovulatietest ook gebruiken om dit te voorkomen.

Een ovulatietest heeft een relatief hoge betrouwbaarheid. Het geeft echter geen garantie en hoe de LH-waarde precies wordt bepaald, hangt ook af van het respectieve testproduct en de juiste toepassing. Voor een betrouwbaar resultaat moet u de Temperature Method (NFP) nauwkeurig meten en mogelijk gebruiken.

  • Als u zich geen zorgen wilt maken of u al dan niet extra voorzichtig moet zijn, is continue anticonceptie zeker nuttiger dan ovulatietesten.