Lust mannen denken niet altijd aan seks!

Mannen hebben maar één ding in hun hoofd. Maar is dat echt waar? Een onderzoek door de Universiteit van Ohio brengt verrassende bevindingen aan het licht.

Elke 7 seconden moeten mannen nadenken over seks. In 16 uur zouden dat alleen al achtduizend gedachten aan seks zijn. Wat is er mis met de mythe? Wetenschappers van de universiteit hebben het gerucht onderzocht en 163 studenten en 120 studenten van 18 en 25 jaar geïnterviewd. Hoewel het niet verwonderlijk is dat mannen vaker aan seks denken dan vrouwen, denken mannen gemiddeld slechts 19 keer per dag aan seks. Aanzienlijk minder dan verwacht. Voor vrouwen is dit cijfer 10. Uit de studie bleek dat mannelijke studenten bijna net zo vaak mediteren op andere dingen: 18 keer per dag voor voedsel en 11 keer om te slapen. Ter vergelijking: vrouwen denken vaker aan eten dan aan seks. Gemiddeld 15 keer per dag.

Mannen denken niet permanent aan seks

Tijdens de studie droegen de studenten een tegenwicht met al hun gedachten. 59 van de studenten telden hun gedachten over eten, 61 over slaap - en 163 over seks. De beste manier om erachter te komen hoe vaak mensen elke dag over seks denken, is om te weten hoe emotioneel ze zijn aangepast aan seksualiteit, zegt Terri Fisher, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Ohio. Het "hoe vaak" is meestal gerelateerd aan de seksuele geaardheid. En de veronderstelling dat mannen constant aan seks denken, is gewoon verkeerd. "Wanneer mannen zulke uitspraken horen, denken ze misschien dat er iets mis is met hen, omdat ze vaak niet aan seks denken. Tegelijkertijd zouden vrouwen die gemiddeld vaker over seks denken, kunnen denken dat er iets mis is. "In het onderzoek was er trouwens geen vrouw die niet één keer per dag aan seks denkt. Dus vrouwen denken op dezelfde manier over seks als mannen - alleen niet zo vaak.