Daten naar kerst ogen tot en met

Kerstmis is niet voor niets het feest van de liefde. Maar omdat het verlangen naar saamhorigheid nu groeit, drukken singles in de Dating vaak een oog - hartzeer voorgeprogrammeerd!

"Laatste kerst, ik gaf je mijn hart ...". Het kerstlied van de band Wham is al 30 jaar op de radio - en heeft waarschijnlijk de meeste relaties overleefd. Omdat een recent onderzoek van het online datingbureau eDarling heeft onthuld: Voor de kerstperiode zijn alleenstaanden veel meer bereid om een ​​compromis te sluiten, wat de potentiële partner betreft, met als gevolg dat de relatie breekt als ze in januari terugkeert naar het dagelijks leven. De reden: ons verlangen naar veiligheid verleidt ons in de romantische kersttijd voor fouten in de partnerkeuze, waar we later spijt van krijgen.

33% van de mannen en 25% van de vrouwen kijkt nu een oogje dicht als het gaat om het kiezen van hun geliefde of geliefde

Geen wonder dat tenslotte 58% van de alleenstaande mannen en 76% van de alleenstaande vrouwen verlangen naar een gezamenlijke partij met hun partner. En 35% van de respondenten zei dat ze tijdens de kerstperiode bijzonder actief waren in het vinden van partners.

Daten: word niet sentimenteel

Om het onaangename ontwaken na de kerst te voorkomen, adviseert eDarling-prog. Wiebke Neberich, allen alleenstaanden om zich niet te laten wiegen door de romantische kerstgeest en te gehaast te zijn, maar ook om voldoende tijd te nemen om het te leren kennen - want dan "laatste kerst" misschien het volgende jaar in een gezellige saamhorigheid onder de kerstboom horen.

Kerstmis staat voor de deur, maar Cupido wacht nog op ons? Geen reden voor slecht humeur: met deze geboden komt feestelijke blues op singles niet eens voor. En wie zegt dat men tijdens de vakantie op de bank moet zitten (als single)? We zullen je laten zien waarom het heel leuk is om met kerst te rennen.