Slank midden: een platte buik in slechts 24 uur!

Bepaald voedsel blaast de buik op en maakt het dikker dan het in werkelijkheid is. Let op deze 6 tips, je hebt morgen een slankere lijn!

De zon schijnt, de temperaturen stijgen gestaag ... Morgen rijden we naar het meer! De verwachting van een ontspannende dag op het platteland en spetteren in het koele water wordt al snel een domper, omdat ze vrezen dat hun bikini figuur nog niet aan hun ideaal voldoet. Op sommige dagen voelen we ons bijzonder opgeblazen en geven we er de voorkeur aan om het T-shirt niet uit te doen. Maar dat is geen reden om te wanhopen! We laten je zien hoe je een plattere maag krijgt in slechts 24 uur.

Veel mensen voelen zich misvormd omdat ze zichzelf verkeerd voeden. Bepaalde voedingsmiddelen produceren een onaangename gasvorming die de maag opblaast. Hier zijn 6 tips om dit probleem te voorkomen en in een mum van tijd een slankere buik te krijgen:

1. Vermijd kool

Groenten zoals broccoli, bloemkool, boerenkool en koolspruiten zijn op zichzelf supergezond, maar ze kunnen de buik opblazen vanwege hun hoge vezelgehalte. Als je de volgende dag in bikini wilt scoren, ga dan niet voor deze groenten of eet alleen kleine porties.

2. vertrouw op tropisch fruit

Gelukkig zijn er niet alleen voedingsmiddelen die je niet mag eten, maar ook voedingsmiddelen die een opgeblazen gevoel voorkomen. Deze omvatten ananas, papaja en bananen. Ananas is bijvoorbeeld niet alleen rijk aan kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zink, maar werkt ook wonderen bij de vertering van eiwitten door het enzym bromelin. Eet wat ananas na een zware maaltijd, het zal bijvoorbeeld uw maag ten goede komen!

3. Eet langzaam en met houding

Neem voldoende tijd voor de maaltijd. Dit heeft twee voordelen voor uw maag: ten eerste kan het voedsel gemakkelijker en sneller door de maag worden verwerkt, als het kleiner wordt gekauwd. Aan de andere kant, wanneer u slikt en onbewust eet, loopt u het risico om lucht te slikken, wat op zijn beurt een opgeblazen gevoel kan zijn.

Rechtop zitten ziet er niet alleen beter uit aan de eettafel, het helpt ook de spijsvertering.

4. Drink thee

Thee is de beste manier om een ​​gezwollen buik tegen te gaan en de ongewenste gassen uit onze buik te verdrijven. Een verscheidenheid aan kruidentheeën is hiervoor geschikt. Anijs wordt beschouwd als anticonvulsief en als een remedie voor winderigheid. Venkel thee is een bekend huismiddeltje voor maagknijpen en winderigheid. Bovendien verlicht het spasmen en bevordert het de spijsvertering. Komijnthee heeft een positief effect op het gehele maagdarmkanaal door zijn essentiële oliën. Met winderigheid biedt het verlichting door zijn antispasmodische actie. Melissa-thee bevordert de spijsvertering, verlicht krampen en kalmeert met essentiële oliën zoals citral, citronella en linalool. Gember en kamille thee zijn ook populaire huismiddeltjes voor maag- en darmklachten.

5. eet kleine maaltijden

Eet meerdere, kleinere maaltijden verspreid over de dag in plaats van iets te nemen voor langere tijd. Als je plotseling geconfronteerd wordt met je maag na een lange leegte met een groot deel, kan dit snel problemen veroorzaken. Kleine maaltijden daarentegen zijn gemakkelijker verteerbaar en minder opgezwollen.

6. Verplaats veel

Vanzelfsprekend moet men regelmatig trainen voor de gezondheid en fitheid, maar ook uw maag-darmkanaal zal u bedanken. Door heel wat oefening activeert u de activiteit van het spijsverteringsproces. Dat betekent niet dat je onmiddellijk moet muteren om een ​​professionele atleet te worden. Het is voldoende als je vier keer per week minstens 30 minuten wandelt.