Activity Tracker De juiste tracker voor u

Liever sportief - of extreem stijlvol? De selectie van wearables is enorm, niet alleen qua ontwerp. Onze test helpt je om het juiste apparaat te vinden.

01. Jawbone UP 3, ongeveer 135 €

02. Suunto Ambit3 verticaal blauw HR, ongeveer 320 €

03. Garmin vivosmart HR ongeveer 130 €

04. Fitbit Alta, ongeveer 130 €

05. Fitbit Blaze, ongeveer 160 €

06. Samsung Charm, ongeveer 30 €

07. Pebble Time Round, ongeveer 160 €

08. Jawbone Up 2, ongeveer 85 €

09. Polar a360, ongeveer 120 €

10. TomTom Runner 2 Cardio + muziek ongeveer 170 €

Photo Gallery

Mobiel onderweg? Dat is geen probleem met deze fit-apps!

Ben je nog steeds aan het trainen of optimaliseren? Dat zou waarschijnlijk Zweedse fabrikanten van wearables - op het lichaam draagbare fitness-trackers - vragen. In dit land domineren echter Amerikaanse fabrikanten de markt. Volgens enquêtes van PricewaterhouseCoopers maakt 17 procent van de Duitsers al gebruik van de digitale trainingsgidsen. In 2014 beschouwde 96 procent nog steeds als "onnodige toeters en bellen". Hoe snel de markt kan veranderen van niche naar massaproductie, de geschatte groeipercentages van de verkoop van Tracker: jaarlijks 21 procent vet in 2018! Logisch gezien blijft True Fitness Blog een blik werpen op nieuwe apparaten. Onze beslissingsboom hieronder helpt om de "juiste" van de tien huidige apparaten te vinden.

Naast hun eigen fitnessdoelen spelen optica en draagcomfort een rol, omdat veel trackers 24/7 gedragen kunnen worden om de slaapkwaliteit vast te leggen.

Naarmate fitness-trackers meer en meer een lifestyle-statement worden en moeten concurreren met smartwatches, zijn de nieuwe modellen op het gebied van design geüpgraded. Aanzienlijke prijsverschillen ontstaan ​​hoofdzakelijk afhankelijk van het aantal en de nauwkeurigheid van de meetparameters. Borstbanden zijn betrouwbaar, maar minder gebruiksvriendelijk. Als je gewoon meer stappen wilt gaan doen en calorieën wilt verbranden, ben je al aardig van je weg.

De waarden worden nauwkeuriger en zinvoller door extra sensoren. De meest gebruikelijke is voor optische hartslagmeting. Hij is in bijna alle geavanceerde fitnessarmbanden en werkt via LED-lichtpulsen. Deze dringen het weefsel op de pols binnen en gebruiken de reflectie om de hartslag te bepalen. Maar ook hier zijn er verschillen. Sommige fabrikanten meten de hartslag slechts sporadisch gedurende de dag, andere continu. Dit maakt de waarden min of meer exact. Tijdens intervaltraining kan het calorieverbruik bijvoorbeeld worden onderschat.

Men moet niet honderd procent op de informatie stijf worden - het gevoel van buikgevoel mag altijd worden uitgeoefend.

Technisch gezien zullen de trackers van morgen grote sprongen maken en hun vervoerders met individuele maatregelen beter en beter "analyseren". Vooral stressniveaus en welzijn hebben fabrikanten in het vizier. Ook moeten lichaamstemperatuur, uitdroging en zuurstofopname (gemakkelijker) detecteerbaar zijn. Met gerelateerde apps, gadgets en koppelingen met andere apparaten wordt fitness een big data groot project. Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat dit ook een bedrijf creëert voor gebruikersgegevens. Uiteindelijk zijn de trackers op dit moment een enerverende verrijking, maar (gelukkig) nog steeds geen waterdichte monitoringtechnologie. We zeggen: probeer slim te zijn!


Wat waarderen kopers van wearables extra?

  • 79% waar voor uw geld
  • 76% gedetailleerde beveiliging
  • 71% eenvoudige bediening
  • 51% compatibiliteit met andere apparaten
  • 39% ontwerp
  • 9% verbinding met sociale media