Op vakantie De beste sportreizen voor nu!

Op vakantie - voordat de winter over ons komt. Rondom de Middellandse Zee vinden atleten nu droomomstandigheden voor hun favoriete discipline. Deze trips zijn jouw kans op zonneschijn!

Op vakantie, want: dat is alles! Op onze breedtegraden zul je zonneschijn niet zo snel zien - tenminste niet bij acceptabele temperaturen. En nadat de laatste zomer letterlijk is verdwenen, hebben we nu de laatste kans, met een reis naar het zuiden om weer op te laden en een leuke sportvakantie te maken. True Fitness Blog heeft zeven recente last-minute reizen voor je samengesteld - omdat drie tot vier vlieguren voldoende zijn en de zon je al uitlacht.
Op vakantie: in de meest zuidelijke hoeken van Europa - in Andalusië, Sicilië, Cyprus of Turkije - vindt u nog betere omstandigheden: niet te warm, meestal droog, en de hordes toeristen zijn al lang onderweg naar huis. Bovendien zijn de prijzen nu betaalbaar en kan een plaats in het vliegtuig op korte termijn vastlopen. Als je veilig wilt zijn voor je perfecte vakantie, vlieg direct naar Marokko, Egypte of de Canarische Eilanden, want de mooiste tijd van het jaar is hier net begonnen. Dus je kunt je tijd nemen met deze reizen - als je de herfstblues krijgt binnen een paar weken.

Op vakantie: Spanje op wielen

Met de racefiets verken je de mooiste hoekjes van Andalusië.
Of je nu recreant of wielrenner bent, je staat in de schijnwerpers aan de kust van het licht (Costa de la Luz) tussen Cádiz en Gibraltar. Dagelijkse rondleidingen vanaf het fietsstation in Novo Sancti Petri over verschillende afstanden en met verschillende snelheden. Je zit dus altijd in een groep op de weg en kunt aan het eind van het seizoen soms in de lucht van anderen rusten. De gidsen kennen ook de mooiste en weinig drukke routes door de dennen- en kurkeikenbossen in het meer heuvelachtige achterland of langs de wilde Atlantische kust.
Aanbieding: Het seizoen duurt tot 1.12. 1 week vanaf 384 Euro (tweepersoonskamer, halfpension) incl. Fietsarrangement en gids, eigen aankomst in Jerez de la Frontera.
Info: www.bicycle-holidays.com

Strippen in Egypte

Het stabiele weer op de Rode Zee maakt het voor kiters eenvoudiger om te beginnen.
Tussen de toeristische centra van Hurghada en El Gouna aan de Rode Zee ligt de ondiepwater lagune Seahorse Bay - een perfect leergebied. In kleine groepen krijgen beginners een intensieve training in de momenteel populairste trendsport. Het grote opstellingsoppervlak en de constante wind maken je eerste pogingen als vliegertemmer eenvoudiger. En na de kite-cursus is het absoluut de moeite waard om de snorkeluitrusting te lenen. Als je daar zin in hebt, heb je misschien een andere cursus in het aangesloten duikcentrum.

Aanbieding: 5.-12.11., 12.-19.11., 3.-10.12., 10.-17.12. 1 week in een tweepersoonskamer (HB) incl. 6 dagen kite-cursus en materiaalverhuur vanaf 999 Euro (eigen reis).
Informatie: www.kiteworldwide.com

Kanarie zeilende dromen

Warme wind, sportieve vaarweg: hier zijn ook nieuwkomers.
Als je alleen maar van de ene baai naar de andere wilt zeilen, is dit verkeerd! De Canarische eilanden zijn een sportief zeilgebied dat beroemd en berucht is vanwege de warme wind en de Atlantische Oceaan. Vanaf Radazul op Tenerife gaat het naar het westen naar La Gomera en La Palma of naar het oosten naar Gran Canaria. De moderne zeiljachten zijn uitgerust met vijf dubbele hutten, de schipper zorgt ervoor dat zelfs niet-zeilers hun geld krijgen op deze reis - en weet gegarandeerd de beste bars en restaurants in de bezoedelde havensteden.
Aanbieding: het seizoen is van 10.11.12 tot 6.4.13 van / naar Tenerife (eigen reis). 1 week incl. Schipper en zeilinstructie vanaf 388 euro plus boordgeld, 2 weken vanaf 738 euro.
info:

Blue Wonder in Turkije

Op het laatste moment: dompel de winnaar van de test onder.
Voor duikers heeft de Middellandse Zee niet veel te bieden. Een uitzondering is Kas aan de Lycische kust. De basis Kas Diving is zojuist door het tijdschrift "Tauchen" bekroond als de beste uitvalsbasis in de Middellandse Zee. Hier kunt u meer dan 30 indrukwekkende duikbestemmingen verwachten op gevarieerde riffen en rotsformaties op verschillende diepten. Het zicht onder water is maximaal 40 meter - een ideale plek voor beginners en gevorderden.

Aanbieding: Afhankelijk van het weer, gaat het seizoen tot begin november of een paar dagen langer. Een duik kost vanaf 26 euro, 5 duiken vanaf 120 euro. Aankomst: vlucht naar Antalya of Dalaman, arrangementen bijvoorbeeld bij Öger Tours: 1 week vanaf 469 Euro incl. Vlucht en hotel (tweepersoons, halfpension).
Informatie: www.kas-diving.com

Sportkamp op Sicilië

Hier heb je de vrije keuze voor het einde van het seizoen: meng jezelf fit.
Fietsen, wandelen, duiken, zeilen - hier krijg je het complete programma. De sportclub direct aan de noordkust in Cefalù is de perfecte uitvalsbasis voor uw actieve vakantie. Dagelijkse tochten, te voet of met de mountainbike, brengen je naar de bijna 2000 meter hoge bergketens van de Madonie, waar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de zee. Degenen die 's avonds niet genoeg hebben gehad, ontmoeten elkaar voor een tenniswedstrijd op de banen van het hotel of trekken een paar baantjes in het zwembad. Maar natuurlijk, wanneer je op een Italiaanse vakantie bent, is de Dolce Vita niet te kort: het oude centrum van Cefalù is te voet bereikbaar in twintig minuten.
Aanbieding: seizoen tot 17.11. 1 week in een tweepersoonskamer (HB) inclusief reis- en sportprogramma vanaf 889 euro.
info:

Borden voor Marokko

Nieuw trenddoel voor surfers van alle klassen.
Het vissersdorpje Taghazoute ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van Agadir en is de perfecte winterlocatie voor surfers. Immers, hier op een stuk kustlijn slechts enkele kilometers lang, zorgen de Noord-Atlantische golven, gecombineerd met de zwoele, offshore wind, voor een grote verscheidenheid aan punt- en rifbreuken - allemaal in de zomer lucht- en watertemperaturen. De zachte strandonderbrekingen direct aan het Surfhouse met zeven ruime kamers zijn ook een ideaal gebied voor beginners. En natuurlijk is een omweg naar de bizarre woestijnlandschappen in het achterland ook de moeite waard hier.
Aanbieding: het seizoen loopt tot mei. 1 week in een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf 250 euro. De beginnerscursus van 10 uur is beschikbaar vanaf 100 euro.
info:

Meter maken op Cyprus

Tijdens de loopweek zullen professionals u op gang brengen.
Terwijl thuis collega's worstelen met de kou op hun vlucht, ervaar je joggen vanuit een geheel nieuw perspectief. Exprofi Claudia Dreher, die driemaal de Köln-marathon heeft gewonnen, gaat de lopende week naar Club Aldiana op Cyprus. Naast dagelijkse hardloopsessies bevat het programma ook tips over versterking, coördinatie en wendbaarheid. En natuurlijk zullen Claudia Dreher en haar team je waardevolle tips geven voor het plannen van je training - of je nu een beginner bent of een ambitieuze stoeipartij.

Aanbieding: 14.-18.11. in Club Aldiana (all-inclusive) met hardlooppakket vanaf 493 euro (eigen reis). Verdere data: 19.-23.11. Draaiende week met Carsten Eich op Club Aldiana Fuerteventura.

info:

Top Actie Tip
Actieve reizen van een jaar: 365 avontuurlijke reizen (National Geographic, 19, 99 euro).