Adventure Holiday Fun & Action

Ga van de bank en eindelijk naar de avontuurlijke vakantie: wacht op je 20 prachtige actiedoelen! Durf iets te doen - de dapperen hebben geluk.

1. Speleologie in Slovenië

Avonturenentocht met rondleiding door de grot: millennia lang hebben de chemische verweringsprocessen droge valleien, zinkgaten, bronnen en uitgebreide ondergrondse grotten en doorgangen gecreëerd. De grootste attractie van de karstregio in Slovenië zijn de 5, 8 km lange en 250 m diepe grotten van Škocjan, die werden weggespoeld door de rivier de Reka. Informatie: www.park-skocjanske-jame.si.

2. Fietsen op de Moldau

Van Passau naar Praag op de fiets: de Moldau-route verbindt de Donau met de Elbe en voert van Passau langs de Donau, de Mühl in Oostenrijk en het Boheemse Woud naar de Moldau. Vandaar ga je richting Praag. De 410 kilometer lange route voert door Duitsland, Oostenrijk en de Tsjechische Republiek, met een totaal van 2900 verticale meters in de loop - een echte avontuurlijke vakantie. Maar de moeite is het waard, want als compensatie valt het zicht op prachtige landschappen en Tsjechische attracties. Informatie: www.pedalo.com.

3. Catamarancruise rond Rügen

Het eiland biedt veel fascinerende natuurlijke spektakels: ruige Bodden-landschappen, witte zandstranden of steile oevers van wit krijt. Deze bewonderen de deelnemers aan de vijfdaagse catamarantour op een Hobie 18 "Pacific" vanaf het water. Het begin en einde van de avontuurlijke vakantie is Altefähr in het zuidwesten van Rügen, elke avond wordt op een andere plaats gekampeerd. Een ervaren zeilinstructeur vergezelt de groep. Informatie hieronder.

4. Vliegeren in Tarifa

Strippen in Spanje: Tarifa ligt in de Straat van Gibraltar, waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen. Vanwege de zeestraat en de zeestroom heersen hier speciale thermische omstandigheden die de wind extreem intensiveren. Terwijl de stranden zijn onderverdeeld in zones om te zwemmen en te zonnebaden, te windsurfen en vliegeren, inclusief training in het hoogseizoen in de zomer (van juli tot half september), zijn de omstandigheden van september tot juni perfect voor downwinders - en zijn spectaculair voor de een of de ander Vliegersessie aan. Informatie: www.kiteworldwide.com.

5. Rivierduiken in Zwitserland

Niet alleen voor kanovaarders een absolute Topspot: De wilde rivier Verzasca in de vallei Valle Verzasca is ook een duiker Dorado. Laat je meevoeren in het heldere, turkooise groene glinsterende water van de stroming, vergezeld van forelzwermen. Duiken in het Zwitserse kanton Ticino is echter niet erg gevaarlijk, omdat de rivier niet altijd zo rustig is als het lijkt. Info :.

6. Paragliden in Tirol

Opstijgen in de Stubaier Alpen: iedereen die hoog wil gaan, kan deze paragliding-cursus combineren voor aspirant-paragliderpiloten onder deskundige begeleiding. Na de basistraining oefenen de deelnemers echter verdere vluchten uit samen met een van de tandempiloten ter voorbereiding op de vliegtraining op grote hoogte. De compacte cursus van één week omvat de basisopleiding en de geavanceerde cursus met 15 hoogtevluchten en 25 theorie-eenheden - inclusief adembenemende uitzichten. Info :.

7. Wandelen in het Snowdonia National Park

Wales: indrukwekkende marsen over lange zandstranden en kliffen, het verkennen van historische steden, herenhuizen en kastelen of een bezoek aan het kroningskasteel in Caernarfon wachten op de deelnemers over een oppervlakte van meer dan 2175 vierkante kilometer. Informatie over de avontuurlijke vakantie :.

8. Fietsen op La Gomera

Hobbelige afdaling: vanaf de hoogste top van het eiland, de 1497 meter hoge Garajonay, sneden meer dan 50 ravijnen van 800 meter diep in de helling - bezaaid met kronkelende bergpaden en slechts gedeeltelijk ontwikkelde pistes. Vaak zijn er alleen maar het stuur brede paden waarop de mountainbikers hun weg banen. Hoogtepunt: door een zee van palmbomen schittert de diepblauwe oceaan. Informatie: www.spain.info.

9. Boulderen in Fontainebleau

Brockenparadies in Frankrijk: 67 kilometer ten zuidoosten van Parijs begint in het Forêt de Fontainebleau de steenachtige wereld van boulderen. Verborgen hier is een echt sprookjesbos voor rotsblokken die dicht bij de grond kunnen klimmen zonder veiligheidstouwen. "Font" staat bekend om zijn gevarieerde routes en routes die verschillende boulder-problemen combineren in één route. Sommige routes bestaan ​​uit maximaal 75 problemen, waarvan één ongeveer 10 kilometer lang is. Alle cursussen zijn ingedeeld volgens moeilijkheidsniveaus en dienovereenkomstig gemarkeerd. Informatie op internet op: www.bleau.info.

10. Golf in Australië

Adventure Down Under: 'Gouden Outback' van Australië, een regio in het westen van het continent, biedt echte en duurzame natuurervaringen aan echte outback-liefhebbers. En maakt topsport: de Eyre Highway van Perth naar Adelaide (in het zuiden) biedt met de Nullarbor Links de langste golfbaan in Australië. De 18-holes baan meet 1365 kilometer en voert van Kalgoorlie naar Ceduna in het zuiden. Informatie: www.nullarborlinks.com.

11. Bob rijdt in het ijskanaal in Oostenrijk

Zorg voor het Olympische gevoel: tijdens de afdaling in de Igler Eiskanal krijgen de deelnemers de kans om een ​​echte bobrit van het begin tot de finish te ervaren - en dat met een snelheid van ongeveer 110 km / u. Het ijskanaal is 1270 meter lang, biedt 14 bochten, een rotonde en een hoogteverschil van 124 meter. Een professionele piloot en een remonte helpen de deelnemers in de wilde afdaling. Informatie op www.knauseder-event.at.

12. SUP in Venetië

Midden in Waterworld: toeristen kunnen de wereldberoemde lagunestad ontdekken op een stand-up paddle (SUP) board. Dus, de oude stad, die is verspreid over 119 kleine eilanden, doorkruist door 150 smalle grachten en verbonden door 400 bruggen, absoluut trouw aan stijl te verkennen. Informatie: www.surfvenezia.org.

13e ballontocht over de Alpen

Met de heteluchtballon over de Alpen naar Italië: de ballon vaart met ongeveer 53 km / u en loopt op hoogtes van 5.000 tot 6.500 meter. De tour vindt plaats in de wintermaanden en vereist een speciale weersituatie met Südströmung. Info :.

14e zeiltocht in Dalmatië

Op het water: de lange, wilde eilanden (ongeveer 1200), die zich uitstrekken van de bergachtige kust van Istrië tot Dubrovnik, en de ongeveer 6000 kilometer kustlijn maken de Dalmatische wateren een waar paradijs voor zeilers - en trekken ze over de hele wereld aan. Info :.

15. Boottocht rond Bali

Het vinden van onbeperkte vrijheid tijdens het ontdekken van de beste surfspots: voor velen een droom die je zal vullen met deze avontuurlijke vakantie. Vanaf Bali vertrekt het schip naar paradijselijke surfplekken rond Lembongan, Lombok en Sumbawa. www.wavetours.com.

16e ski-tour op de Haute Route

Koningin van de skitochten: De Haute Route tussen de twee beroemdste bergtoppen van de Alpen is een van de mooiste skitochten ooit. Het begint in de Franse wintersportplaats Chamonix aan de voet van de Mont Blanc en eindigt in Zermatt in Zwitserland, waar het silhouet van de Matterhorn opdoemt. De route bestaat uit ten minste twaalf wandeldagen of zeven dagen skiën, die bijna 180 kilometer van Chamonix naar de Matterhorn beslaat; Overnachting in hutten. Het pad voert over twintig gletsjers en beweegt bijna altijd in het hoogalpiene terrein - het hoogste punt is de Pigne d'Arolla (3790 meter). Al met al beheren de deelnemers een klim van 10.000 meter - wat gelijk staat aan het beklimmen van Mount Everest plus de Brocken in het Harzgebergte. Informatie: www.bergschule.at.

17. Raften in Slovenië

Emerald river: De Sloveense Soca, waarop de teams opblaasbare boten gebruiken om over de stroomversnellingen te peddelen, draagt ​​deze bijnaam niet voor niets, omdat de wilde rivier glinstert in de zon als vloeibare edelsteen. De populairste route meet tien kilometer en de roeiteams worden begeleid door een ervaren gids. Informatie: www.bovec.si.

18. Eenzaam ronddwalen in Zweden

Ervaar eenzaamheid: op de wandelpaden van "Kungsleden", het beroemdste Zweedse wandelpad in het Lapse Fjäll, kun je een aantal dagen wandelen zonder andere mensen of sporen van beschaving te ontdekken. De bekendste is het gedeelte van Abisko naar Nikkaluokta over zachte passen en lange valleien, langs heldere bergmeren en de zomerkampen van rendierherders. Info :.

19. Canyoning in de Allgäu

Een echte avontuurlijke vakantie: miljoenen jaren oude rotsen, smaragdgroene zwembaden en een onbeschrijfelijke natuurervaring van dichtbij: in de canyoning-tour voor beginners in Sonthofen leren de deelnemers alles over de mooiste manier om bergbeklimmen en watersport te combineren. Vooral de nodige basics zoals zwemmen, glijden, springen of echte abseilen. Info :.

20. Ski & Surf op de Lofoten

Een paradijs voor freeriders en liefhebbers van het buitenleven: diegenen die in de lente de Noorse archipel treffen, kunnen overdag surfen en 's avonds surfen - vanaf april springen surfers aan de kust van de Lofoten het water in. Informatie: www.lofoten.info.