Actieve reis Engeland in actie

Revolutie in Rosamunde-Pilcher-Land: Cornwall en Devon draaien: de zuidwestelijke hoek van het eiland is vandaag de dag een topbestemming voor sportfreaks en boarders.

Photo Gallery

Aan de kust, net voor Newquay, het eerste teken van de revolutie. Een tandartspraktijk genaamd Green Room. Groene kamer? Dit is wat surfers de tunnels van rollende golven noemen waardoor de hoogste van alle emoties voorbijgaat. In feite heeft alles zijn betekenis: wanneer de Documenten klaar zijn met hun werk, hangen ze hun tunieken aan de haak, pakken ze hun planken en gaan in de Atlantische Oceaan net om de hoek de eerste golven rijden. Welkom bij rocken en surfen in Engeland! Op de weg van Plymouth leek de wereld heel normaal. Alles zeer waardig, alles heel Brits.
In het Engels understatement, de schilderachtige stenen huizen op de smalle straatjes, wijn-gegroeid pubs sieren de dorpen in Tavistock en Okehampton, buigt hier en daar steeds weer een chique gepolijste Bentley rond de bochten: vrolijk oud Engeland! Het tweede teken van de revolutie opent dan kort voor Watergate Bay. Een bedrijf Heini, type Nobel-bankier met krijtstreep, beweegt achter zijn Range Rover. Net in zijn donkere jasje draagt ​​hij opeens een natpak, draagt ​​hij rubberen schoenen aan zijn voeten en houdt hij een peddel in zijn hand. Dan trekt hij een korte, slanke boot uit de kofferbak en marcheert naar het strand. Nee, niet overbruggen - de man wil surfen - kajakken in de branding.