Entertainer 24 uur als een entertainer

Werken waar anderen op vakantie gaan? Achim Sam (31) hielp op een dag in de Robinson Club op Fuerteventura - en ontdekte: een echte bottenbaan!

Photo Gallery

Vier, flirt, ga op vakantie: tot nu toe vond ik de keyword-entertainer eigenlijk maar één ding. Permanent grijnzende en diepgebruinde types waarvan het enige doel is om gasten weg te jagen van de ligstoelen en hen te dwingen te missen of wateraerobics te drinken. Op wil, hangt de zoon van de zoon met een drankje op het strand. En 's avonds aan de bar heeft de charmante roedelleider eindelijk de vrije keuze van het buffet. Nou, als dat geen droombaan is ...

Of dit stereotype van de lifestyle-entertainer (nog steeds) iets te maken heeft met de realiteit, ik voel me in de Robinson Club Jandia Playa op Fuerteventura in de komende 24 uur op hun eigen lichaam. Omdat ik hier nu op tijd een entertainer ben! Of zoals we zeggen in "ons" - een echte Robin!

Beginnend pistool acht uur 's ochtends

Mijn dag als Robin begint om acht uur met ontbijt inclusief gasten praatjes. Dan sprint je naar het strand: yogasessie - ik ben net zo flexibel als een stalen ligger. Volg naadloos: mijn uur als personal trainer in de sportschool, 30 minuten hete ijzeren baan, tennistoezicht, korte snack, 45 minuten stap-aerobics, catamaran-tour met gasten, volleybaltoernooi, theaterrepetitie voor de avondshow. En nu zwem ik in het zweet met een koksmuts en witte kiel achter het buffet. Voor me een stel hongerige gasten - en 250 halve eenden, die ik met een schouwspel moet ontmantelen. Gelukkig heb ik de opleiding tot slager afgerond en ben ik nog steeds erg bekend met het mes.

Entertainer: een veeleisende baan

"Beroepsopleiding of een specifieke kwalificatie is evenzeer een voorwaarde voor het werk als uithoudingsvermogen, veerkracht, creativiteit en gezelligheid", zegt Sabine Grossert (31), hoofd van de divisie Wellfit en mijn persoonlijke supervisor. Mensen uit de partij hebben daarom een ​​lage kans om een ​​van de veelgevraagde banen te krijgen.

Nou, de eenden zijn klaar, van de volgende taak: harde banken en tafels naar het zwembadoog voor het Beierse ontbijt de volgende ochtend. Zonder morren ook Robins vrouwelijke Robins van de club helpen - moeten hier alles aanpakken. En dan gaan we eigenlijk naar de bar en uiteindelijk naar de nachtclub. Puur professioneel natuurlijk. Mijn dienst duurt tot middernacht, maar mijn collega's blijven opgewekt - ik ook. Om 3 uur gaan de lichten uit in de disco. En ook met mij.

Veel actie en weinig slaap

Vijf uur regeneratie. Eindelijk! En omdat ik zo dapper ben doorgegaan, heeft Sabine een afscheidsverrassing voor mij: als beloning, ik moet 's avonds bij het buffet niet meer staan ​​en mes wet, nee, ik mag zitten! De vreugde ervan duurt slechts kort, want ik moet in plaats daarvan met chocolade poetsen - en decoreer vanaf dat moment als een bruine Adonis het dessertbuffet.

Hij hield nog steeds me voor de gek, deze normale Robin-gekte - die overigens een beginsalaris oplevert van 750 euro netto per maand (meer info onder: www.robinson.com/jobs). Dat klinkt in eerste instantie een beetje, maar reiskosten, verzekering, eten en accommodatie zijn inbegrepen in het pakket. All inclusive.
Volg een entertainer tijdens zijn actievolle dag - de foto's zijn beschikbaar in onze fotogalerij!