Australië Reizen hoogtepunten Down Under

Zuid-Australië is een hotspot voor buitenliefhebbers en zonaanbidders. Tijdens een reis in Australië sprak True Fitness Blog met vier inwoners over hun persoonlijke hoogtepunten.

Photo Gallery

De beste insidertips voor een onvergetelijke reis naar Australië: True Fitness Blog vroeg vier inwoners over hun droomstranden, favoriete hoeken - en wat de staat van South Australia en de hoofdstad Adelaide zo speciaal voor hen maakt. Immers, wonen op een gebied dat ongeveer anderhalf keer de grootte van Frankrijk is, slechts 1, 6 miljoen mensen - dus voldoende ruimte voor avontuur, buitenactiviteiten en natuurplezier. Er gaat niets boven daar!
We nemen je mee op een reis in Australië:

Het ware blog blog van South Australia

Van 12 tot 24 januari reizen 10 True Fitness-bloglezers door Zuid-Australië en beleven elke dag nieuwe avonturen in de Outback, op Kangaroo Island en op de prachtige stranden. Lees hoe je je voelt in het blog van True Fitness

1. Gelukkig op "Galapagos"

Naar schatting wonen er 60.000 mensen op het op twee na grootste eiland van Australië, Kangaroo Island, maar ruim 20.000 kangoeroes en 30.000 koala's. Naast de ongeveer 5.000 mensen zijn er ook pelikanen, zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en wallaby's - Kangaroo Island is een dierentuin van 145 kilometer lang en 55 kilometer breed zonder hekken. Immers, een derde van het eiland is bushland of natuurreservaat. Deze omvatten de opmerkelijke rotsen in Flinders Chase National Park, waar de 26-jarige ranger Cassandra Hlava (zie foto) een nieuw netwerk van paden verzorgt. Een grote uitdaging, omdat "we de paden zodanig plannen dat de bezoekers in de kortst mogelijke tijd veel dieren zien. De meeste mensen brengen echter gewoon niet genoeg tijd. "Je favoriete plek? "Admirals Arch! In het Oosten "is het snelle antwoord. "Ik kon uren kijken wanneer de zeehonden op de rotsen daar koesterde en met volle kracht tegen de ruwe rotsen op de golven sloegen." Aan de andere kant zijn er minder stenen in de baai van Vivonne. Het eindeloze zandstrand werd uitgeroepen tot de mooiste van de 10.000 stranden in Australië in een rapport uit 2002 van de universiteit van Sydney - en is nog steeds bijna verlaten vandaag. Slechts een paar surfers zijn op zoek naar de perfecte golf in een sterke stroming, zo nu en dan komt Simon Ward van Vivonne Bay Eco Adventures met een kleine groep om in een kano rechtstreeks van het strand naar de Harriet-rivier te peddelen. Hoewel Kangaroo Island - ook wel de Galapagos van Australië genoemd - een toeristische magneet is, is het nog steeds erg bekend. "We sluiten onze huizen niet op en als ik mijn auto parkeer, komt de sleutel vast te zitten", zegt Simon.

2. De openluchtmagie van Oz

Peter Solly (foto) is vaak zijn tijd vooruit. Als voorzitter van de Australische fietsclub wilde hij eens - net als in Amsterdam - het verkeer uit de binnensteden verbannen. Nu, met zijn bedrijf Adventure Collective, dat avontuurlijke reizen organiseert in Australië, Azië en Zuid-Amerika, wil hij ook zijn thuisland op de reiskaart van toeristen brengen: "We bieden wereldwijd zoveel tochten aan, maar tot nu toe slechts een paar in Zuid-Australië. Er is alles waar buitenliefhebbers naar op zoek zijn - in een beheersbare regio. "Naast de zandverstrekkende duinen van de kleine Sahara en bedwelmende wandelingen langs de kust, zijn dit onder andere quad-fietstochten op de Kangaroo Island Bush Getaway van Sindy Thompson en Ben Cobby. Maar natuurlijk is Zuid-Australië ook een topbestemming voor surfers. "De golven zijn perfect om vandaag te oefenen, " zegt Luke Talbot-Male terwijl hij de omvangrijke oefenborden op Middleton Beach uittrekt. Op het strand krijgen we een korte introductie, voordat we door de 17 graden koude golven graven. Ik lig op het bord, wachtend op zijn bevel. "Nu, " roept Luke en geeft me een duwtje terwijl ik wild lospaddele. Eigenlijk neemt de golf me, het water schuimt om me heen, maar het bord glijden. Bij de derde poging, haal ik het tot de knie, twee of drie golven later, het is zover: voor de eerste keer sta ik op de surfers, ga rechtdoor naar het strand. Ik voel me als de Heer over de zeven zeeën, maar herken na de volgende mislukte pogingen maar: Tot aan de Soulsurfer heb ik veel oefening nodig.