De perfecte soundtrack zingen en hardlopen

Nieuwe trend uit Londen: samen zingen met joggen - dat produceert endorfines zonder einde en maakt niet alleen geschikt, maar ook gelukkig.

Runner's High is goed en wel - de in Londen gebaseerde soundtrack is nog beter geworden: de joggers en joggers zingen vrolijke liedjes tijdens de race. Wat heb je ervan? Veel plezier en meer endorfines. Zo gelukkig kan rennen!

Wat maakt ons blij

Het is opnieuw een kwestie van chemie. Endorfines zijn het spul dat geluk brengt. Concreet wordt de samengestelde term endogene morfine genoemd, het opioïde dat door het lichaam zelf wordt geproduceerd. Dat klinkt als drugs en is eigenlijk niets anders, maar legaal door de bank en kosteloos. Endorfines spelen in het hele spectrum van onze emoties en sensaties: honger en pijn wijzen op hen, evenals plezier en geluk.

De productie van endorfines kan op verschillende manieren worden geactiveerd. Een daarvan is lichaamsbeweging - of het nu in de vorm van seks is, waarbij natuurlijk ook de interpersoonlijke component een rol speelt, evenals door middel van sport. Degenen die lange afstanden afleggen, hebben fasen waarin het moeilijk is om door te gaan; Als je het kritieke punt bereikt en overwint, lijkt alles ineens mogelijk en spreidt euforie zich uit. Dit is de zogenaamde Runner's High.

Zingen is ook blij

We kunnen net zo goed in muziek komen als we kunnen om te bewegen. Zingen maakt de afgifte van endorfine en serotonine vrij, waardoor depressie, angst en zorgen wegvagen. In ruil daarvoor worden drie hormonen die ons kunnen belasten en beschadigen verlaagd: cortisol, testosteron en adrenaline worden na slechts enkele stanza's in het bloed aangetroffen, zodat agressie plaatsmaakt voor ontspanning. Of je nu prachtig of schuin zingt, luid of stil, het maakt niet uit.

Zingen verhoogt ook de fysieke prestaties. Geen wonder dat vroeger in het veldwerk werd gezongen. De reden is de verbeterde, diepere ademhaling. Het verhoogde longvolume is van nature goed voor hardlopers, evenals het stimuleren van het hart en de bloedsomloop en het versterken van de musculatuur van de romp. Het gecombineerd rennen en zingen is daarom een ​​perfecte workout, waarin een slecht humeur geen kans heeft.

Een lange traditie

Merlyn Driver, een Londense singer-songwriter die de muzikale hardloopgroep Soundtrack startte, verwijst naar ontelbare generaties die beweging en zang combineerden: "In Australië is er de traditie van songlines - de richtingen door het binnenland worden liedjes Als je alle tekst kent, zullen ze je langs opvallende punten langs het ene uiteinde van het binnenland naar het andere leiden ", vertelde hij de Britse Guardian.

Zijn hardloopgroep zingt actuele of klassieke popsongs, zonder dat er zelfs maar de geringste op het perfect geslagen geluid aankomt; Hij vertrouwt ook op klassieke werkliederen, waarin de hoofdzanger de toon zet en het koor het antwoord zingt.