E-bike duel op tourtop: ex-professional tegen e-bike

Op de meest meedogenloze klim van de Tour de France testen we de mens tegen machine: ex-profwielrenner Marcel Wüst (45) op de racefiets tegen ex-FIT-redacteur Achim Sam (31) met de e-bike.

Photo Gallery

Mijn schaduw komt dichterbij mij. De initiële lead verdwijnt. Bijna verticaal staat de asfaltmuur recht voor me in de lucht, de helling trekt me formeel terug naar de vallei. De extra trapversterking van mijn e-bike helpt niet meer. Gek genoeg duw ik op het scherm, maar ik heb al het maximale niveau gekozen. Dat is alles.
Nu staat er: wie snel wil zijn, moet lijden!
Ik ben mijn tanden op elkaar aan het klemmen, maar ex-pro Marcel Wüst is al aan mijn achterwiel gekoppeld - hier op dit zeer speciale stuk van de Tour de France van dit jaar: de Mur de Péguère - de steilste berg in de reisgeschiedenis, die de profs op de 14e zijn. De fase zal voor de eerste keer op 15 juli worden aangepakt. De toename in Foix is ​​slechts 3, 6 kilometer lang, maar heeft op plaatsen een stijging van 18 procent. Zelfs voor de sterkste professional een martelaarschap.

Lang geleden zijn de tijden dat ik de toppen beklom als een berggeit. Tijdens een trainingsreis in het voorjaar op Mallorca, balanceerde ik mezelf met de laatste kracht van de berg tot aan het klooster van San Salvador - terwijl naast mij de voormalige Sprinter-koning Marcel Wüst als een naaimachine op de pedalen en op de Rijnlandse manier lustte over mijn gewicht en de mijne matige trainingstoestand. Lef, tenslotte, ik ben nu een normale Otto-fietser en haal het hooguit in het weekend op de fiets. Wel, eerder fietste ik ook - was zelfs Hessisch bergkampioen!
Duel: mens tegen e-bike
Maar Marcel Wüst worstelde altijd als professional in een andere competitie. "Met een e-bike, hang ik je los op de zwaarste alpine pas, " hoestte ik in zijn laatste ademtocht, al geruime tijd heb ik het idee voor dit experiment. "Never ever ever" - tegen de voormalige professional. Wüst heeft 110 races in zijn carrière gewonnen, waaronder 14 etappes op grote circuits zoals de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta a España! Maar hij zou dat duel verliezen, dat weet ik zeker. Twee mannen, één woord: zo gebeurt de confrontatie in de Pyreneeën. Om de mens tegen machine te duelleren.

Het moet worden aangepakt tot een helling van 18 procent

Maar ik ben goed voorbereid op onze topvergadering. Mijn doping: de nieuwe e-bike van Smart met een achternaafmotor, die me tot 25 km / u extra vermogen zal geven. Terwijl ik langzaam de berg nakom tijdens het galopperen, voel ik me nog steeds ontspannen in de pedalen, maar voel al hoe mijn e-bike me verder duwt. Wüst maakt aan de andere kant faxen, laat me een stuk trekken. De weg is op dit moment slechts twee meter breed: "Stel je voor, als hier de Tour-Tross lang gaat duren en honderdduizenden toeschouwers op het gras staan", zegt Marcel Wüst.
Onze fanbasis aan de rand van het parcours is echter slechts een paar koeien en schapen vandaag. Maar het juichende idee spoort me aan, ik probeer Wüst van me af te schudden. Met maximale motor en spierkracht rijd ik een voorsprong van 50 meter. Mijn zware auto van 26 kg was eigenlijk ontworpen voor gebruik in de stad en niet voor dit ascensiecommando, dus het heeft maar een versnelling met drie versnellingen. Marcel Wüst, aan de andere kant, stond aan de start in Boussenac met een 6, 8 kilogram lichtgewicht racemachine en 20 versnellingen.

Spierkracht vs. motorvermogen

Maar de overwinning zou toch de mijne moeten zijn, immers, ondersteunt de nieuwe generatie e-bikes, de zogenaamde Pedelecs (afkorting voor "Pedal Electric Cycle"), de eigen trapprestaties afhankelijk van het model met ongeveer 250 watt. Toegevoegd aan mijn eigen spierkracht, die nog steeds beschikbaar is, resulteert dit in ruwweg 500 watt. Ter vergelijking: Lance Armstrong bracht zijn Alped'Huez-helrit in 2001 met gemiddeld 470 Watt op de pedalen. Ik weeg echter ook ongeveer 20 kilo meer dan Wüst, Armstrong en Co., ook e-bikes zijn niet lichtgewicht.
Het verschil is dus 39 (!) Kilogram - en bij dergelijke extreme hellingen neutraliseert het hoge gewicht de kracht van de elektrische loopvlakversterking. Dus het blijft spannend ...

En dan gebeurt het:

In de laatste, extreem steile haarspeld sprint Marcel Würst genadeloos voorbij. Ik heb geen kans om op het asfalt te blijven hangen, moet bijna afstijgen. Maar het is iets platter, de elektrische ondersteuning werkt weer goed en ik doe het goed. Maar het is niet genoeg meer - Wüst wint zijn 111e race in Col de Péguère.
Chapeau, de man met de wilde kalveren heeft het nog steeds! Overigens: we hadden 22 minuten nodig voor de topstorm, de profs komen hier midden juli in slechts 14 minuten aan boord. En dat - hopelijk - alleen met de natuurlijke kracht van haar benen.
Wielen met elektrische ondersteuning zijn een grote trend! In onze fotogalerij presenteren wij u de nieuwe e-bikes.