Fietsongeluk 3 tips voor de val

Nat en koud kunnen het wielgeluk bederven en zorgen voor een fietsongeval. True Fitness Blog en Techniker Krankenkasse hebben val tips - de eerste drie zijn hier te vinden.

Sneeuw en regen: geen enkel fietsongeval

Amsterdam en Kopenhagen hebben het lang geleden gemaakt - volgens enquêtes gebruikt 60 tot 80 procent van de fietsers in de Europese fietsmetropolen hun fietsen ook in de herfst en de winter. Of het nu gaat om ermee aan de slag te gaan, of gewoon om snel boodschappen te doen. Dit is zeker niet de enige reden dat bikers over het algemeen op de snelle weg zijn. Veel alledaagse fietsers in dit land hebben eenvoudigweg niet de juiste uitrusting en de juiste kleding om de stap te maken naar bikers die het hele jaar door fietsen. Het kost niet veel om een ​​fietsongeval te voorkomen en de dagelijkse reis naar kantoor het hele jaar door te trainen. En laten we eerlijk zijn: wie wil er in de herfst en winter samen knijpen met de andere lekkende en snuffelende passagiers in de toen vollere bus?

Elke spontane rit op de fiets is bijna een korte pauze - vooral als je de volgende True Fitness-blogtips volgt in samenwerking met de Techniker Krankenkasse. En als je jezelf afvraagt ​​in de wind en regen, waarom doe je dit jezelf aan en hoe aangenaam het zou zijn om in de file te staan, voer dan gewoon de resultaten uit van de enquête "Fietsen in Duitsland 2014" van de roos Verzending in het achterhoofd: volgens deze ontdekking vindt 22 procent van de Duitsers dat fietsen bijzonder aantrekkelijk is - vooral in tijden dat de zomertint al lang is vervaagd, kan dit voordeel onverwachte kansen bieden.

1. Het fietspad af - maar wanneer?

In principe zijn gemeenten en steden verplicht om de fietsstroken vrij te houden van gladde bladeren, evenals ijs en sneeuw om het fietsongeval af te wenden. Zo reikte de Hamm Higher Regional Court bijvoorbeeld een fietsruiter een vergoeding van 4.000 euro uit, die op een lommerrijk fietspad was uitgegleden en bij een fietsongeval aan een gebroken heuphals leed. De realiteit ziet er vaak heel anders uit - vooral in de herfst en de winter zijn veel fietspaden in nog slechtere staat dan al. Het goede nieuws: als het fietspad zwaar vervuild is of niet vrij is van sneeuw, is de gebruikstaak geëlimineerd. Je kunt dan de weg ontwijken. Of dat - maar vooral in het donkere seizoen - altijd het betere alternatief is, is een open vraag.

2. gewoon geen fietsongeluk: neem bandenspanning

Om in de winter niet in de winter te komen, is de eerste bandenregel: lucht uit! Verlaag de luchtdruk met ongeveer één bar, zodat de band op het wegdek rust met een breder oppervlak. Dit verhoogt ook de rolweerstand enigszins, maar bovenal verbetert het de grip wanneer het glad is in de vroege ochtenduren of in slechts enkele weken is er misschien al sneeuw op de weg. Natuurlijk, voordat de winter echt begint te rollen, is het net zo belangrijk om het loopvlak van de band te controleren. Voor bijzonder ongunstige weersomstandigheden bieden grote bandenfabrikanten zoals Continental (www.conti-online.com) en Schwalbe (www.schwalbe.com) ook speciale winterbanden of zelfs pieken aan tegen het fietsongeval. Niettemin moet u uw rijstijl aanpassen aan de omstandigheden. Vermijd volledig remmen en rijd vooruit. Vóór een bocht, is het het beste om de snelheid vroeg genoeg te verminderen, zodat je op een ontspannen manier de bocht kunt nemen. Leun niet te ver naar binnen - en rijd niet te strak, radicaal.

3. Alles dicht bij de kleding?

Als all-weather fietser heb je ook een fatsoenlijke outfit nodig die je beschermt - afhankelijk van je behoeften - tegen wind, kou en regen. Op droge dagen volstaat een winddichte jas en eventueel een broek. Als het regent, leg er een waterdichte laag overheen (uienprincipe). Opmerking: een regenbroek kan de moeite waard zijn, ook als deze droog is, maar de wegen nog nat zijn. Anders loop je het kantoor in met een gespikkelde broek. En denk erover na of je op de werkplek geen extra schoenen kunt storten. Omdat als het echt koud wordt, warme, waterdichte schoenen worden aangebracht - en ze passen niet bij elke joboutfit.