Ruhrgebied-fietsroute Industriële geschiedenis en natuur

Op deze route verandert het landschap radicaal. Start ligt in de idyllische natuur rondom Winterberg, bestemming tussen kerktorens in Duisburg

De eerste 35 kilometer van de Ruhrtalweg leiden u van de bron in het Rothaargebergte over 650 meter naar Winterberg, de hoogstgelegen stad in Noordrijn-Westfalen en het wintersportgebied van het Ruhrgebied. U fietst door het Sauerland, een afwisselend laaggebergtelandschap met de vakantieregio "Around the Hennesee", die u uitnodigt tot een verkwikkende verfrissing.

Lokale recreatie in plaats van kolenmijn

De tour is grotendeels autovrij op afzonderlijk geleide fietspaden op voormalige jaagpaden langs het water. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de Henrichshütte in Hattingen te bezoeken, inclusief het beklimmen van een hoogoven. Nice is ook een koffie in de historische oude stad met vakwerkhuizen. Doorgaan naar Essen, waar de Villa Hügel, het voormalige hoofdkwartier van de staalgroep Krupp, indruk maakt met fantastische kunstexposities. Eindstation is Duisburg met zijn zes merenplaat en een grote verscheidenheid aan musea.
Afstand : 230 km
info: