Gevaar voor ongevallen Met e-bikes te snel

Gewoon te snel - e-bikes worden beschouwd als een nieuw ongeval in het wegverkeer. Ongevalonderzoek door verzekeraars waarschuwt voor mogelijke gevaren.

De observatie van het ongevallenonderzoek van verzekeraars (UDV) in Berlijn heeft aangetoond dat veel weggebruikers niet op de nieuwe e-bikes zijn voorbereid. Een hoog ongevallenrisico bestaat vooral op de berg. Automobilisten kunnen daar de snelheid van e-bike-rijders nauwelijks beoordelen. Met behulp van een elektrische aandrijving reizen gepensioneerden veel sneller dan ze uit ervaring hebben geleerd, zegt Siegfried Brockmann, hoofd van de UDV. Zelfs afritten en kruispunten worden als gevaarlijk beschouwd voor alle weggebruikers. Ongevalsonderzoek wijst uit dat incidenten met e-bikes en voetgangers ernstige verwondingen aan beide zijden kunnen veroorzaken.
Nieuwe veiligheidsrichtlijnen
Pedelecs kunnen de trapprestaties van de fietser ondersteunen tot een snelheid van 25 km / h. Snelle Pedelecs die deze waarde overschrijden maar niet zwaarder zijn dan 45 km / h moeten een typetest ondergaan volgens de Europese richtlijnen. De test is echter niet altijd gemakkelijk te doen. Brockmann pleit voor de creatie van een nieuwe motorvoertuigklasse en een e-bike-topsnelheid van 30 km / uur. Daarnaast zou het belangrijk zijn om de e-bikes stabieler te ontwerpen en het remvermogen van de snelheid aan te passen.