4Active Exergaming Trendsport virtuele fitnessgames

Speels en samen met anderen bewegen ze met exergaming: het nieuwe entertainmentsysteem 4Active motiveert klein en groot actief.

De jury van de prestigieuze Innovation & Trend Award van de FIBO Fair 2017 heeft besloten:

  • Ook wordt 4Active toegekend - een product van de Finse entertainmentfabrikant CSE. Het product was mede genomineerd met een tweede product van CSE: de iWall (zie hieronder). Maar alleen 4Active bereikte het podium - en behaalde de 3e plaats in de prijs.

Om de cognitieve en fysieke vaardigheden van kinderen, maar ook van volwassenen te bevorderen, heeft CSE Entertainment 4Active ontwikkeld. De spellen zijn gemakkelijk te gebruiken en voldoen aan een hoge technische standaard. Er zijn al vier games vooraf geïnstalleerd. Andere spellen worden regelmatig uitgebracht en kunnen worden gekocht als een aanvulling. Maximaal vier spelers kunnen tegelijkertijd deelnemen, bijvoorbeeld door hun reactietijd, motoriek en balans te trainen. 4Active omvat vier grote 4K-schermen, een pc en vier actieve pads die het spel besturen. Door een pad in te voeren, kunnen deelnemers op elk gewenst moment deelnemen aan het spel.

Exergaming - een nieuwe trend in fitnessclubs

De zogenaamde "exergames" zijn fitnessspellen die doelgericht bewegen combineren met heel veel plezier. Het spel "Shadow Master" van CSE Entertainment traint ook balans en coördinatie. De "Kinect Motion Controller" herkent de bewegingen en vertaalt deze op het scherm.

Exergames hebben goede vooruitzichten om mensen van alle leeftijden te motiveren om fysiek actiever te zijn. Ze worden vaak gezien als speels en leuk en je beseft niet dat je aan het sporten bent. Naast de positieve effecten op lichaamsbeweging, beïnvloedt exergaming ook de mentale fitheid, traint het reactievermogen, balans en coördinatie. Ondertussen komen er steeds meer interactieve fitnesshulpmiddelen in de studio's:

• Dance & Step Games zoals 4Active

• Actieve wanden, die zijn uitgerust met verschillende lichtmodules en die kunnen worden aangeraakt

• Gaming Bikes - stationaire fietsen met virtuele trainingsbanen (zie detailfoto)

• Actieve vloerspelen - Net als de actieve muren moeten verlichtingsgebieden de een na de ander worden aangeraakt

• Simulators - zoals Icaros (zie afbeelding), die een vlucht simuleert door berglandschappen.

Fitnessmuur voor partneruitdagingen

Met iWall CSE Entertainment is genomineerd met een ander product door de jury. iWall is een zogenaamde exergame, een mix van beweging en spel. De speler duikt in een andere wereld en oefent op speelse wijze uithoudingsvermogen, reactietijd of snelheid.

De iWall is lichtgewicht en kan bijna overal worden geïnstalleerd en is geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus.

Het bevat twee schermen of een projector, een pc en een Kinect-bewegingscontroller. Hierdoor worden de bewegingen van de speler herkend en geïmplementeerd op het scherm. De verschillende spellen leiden verschillende spiergroepen en vaardigheden op zoals balans of coördinatie. IWall wil meer fitness stimuleren en stimuleren, vooral kinderen, maar ook jonge volwassenen.