Athletic Fitness Fit zoals de voetbalprofs

Snelheid, kracht, behendigheid, balans - de nieuwe full-body workout Athletic Fitness is ontwikkeld samen met de professionals van FC Bayern München.

Photo Gallery

Met Athletic Fitness lanceren veel Fitness First-clubs nu een innovatief groepsprogramma met oefeningen uit de training van voetbalprofessionals. De atletische fitnesstraining is ontwikkeld door de gekwalificeerde sportwetenschapper Jutta Schuhn en Thomas Wilhelmi, de fitnesscoach van FC Bayern München.

Schop het als Schweinsteiger!

Bij Athletic Fitness draait het natuurlijk om het lichaam. Maar ook over de 'Buddies': de kameraadschappelijke competitie brengt veel plezier in het spel. Een echte innovatie. Immers, niet iedereen werkt alleen in een groep in een sportschool is iets speciaals. "Er is veel vraag naar teamwork, omdat deze cursus, in tegenstelling tot de meeste cursussen, niet consistent met de spiegel werkt, maar in de groep samenwerkt", zegt Jutta Schuhn, fitnessmanager van de nationale groep bij Fitness First. Je oefent dus deels in teams, maar ook alleen met en tegen een partner.
De training is dynamisch, veelzijdig, atletisch en intens. De integratie van "functionele training" speelt een belangrijke rol in het interval- en circuittraject - een must voor professionele kickers. Athletic Fitness traint bijvoorbeeld kracht, uithoudingsvermogen, kernstabiliteit voor de spieren in de maag en rug, snelheidsbehendigheid, balans en flexibiliteit. Er zijn zowel eenvoudige als zware variaties op een oefening. Daarom is Athletic Fitness ook geschikt voor iedereen - met of zonder trainingservaring. Er worden onder meer medicijnballen, trappen, obstakels gebruikt die moeten worden rondgeleid en ook de zogenaamde snelheidsladers worden gebruikt: een ladderachtig raster dat op de grond wordt gelegd - voor snel in- en uitstappen.
Ontdek waar je Athletic Fitness op jouw locatie kunt proberen