Fitnessfouten Wat klopt - en wat niet?

In de sportschool en anders: het verlangen naar een droomfiguur en gezondheid laat ons veel dingen geloven die niet waar zijn. Ontmasker hier de grootste fitnessfouten!

Fouten met fitness blijven bestaan. Want een spreekwoord zegt: een oude fout heeft meer vrienden dan een nieuwe waarheid. En hoe populairder een bewering, hoe vaker - hoe waarschijnlijker het is om gewoon te stemmen. Het zou te goed zijn, als je met een bepaald apparaat of een speciale oefening weg kon lopen, de buikvetoplossing. Welke oranje peutervrouw droomt er op een bepaald moment niet van haar cellulitis eenvoudigweg te vernietigen met een weicuur of massageapparaat? En zou het niet fantastisch zijn als je door het tempo van een slak snelde en veel meer vet verbrandde dan een snelle loper?

Poëzie en waarheid

Helaas is de wens te vaak de vader van het geloof. De meeste fitnessfouten die je in de sportschool of in de sauna oploopt, doen je misschien niet direct pijn. In het beste geval kunnen ze u misleiden en uw trainingsresultaten verminderen. Maar in het ergste geval kunnen ze kwaad doen of zelfs ziek worden. Daarom hebben we enkele van de meest flagrante fitnessfouten voor je geselecteerd en onze experts gevraagd om deze te beoordelen.
Als je op de volgende pagina klikt, kun je in de zelftest achterhalen of je ook voor de fitnessfouten valt!