Sport Bra-test De ideale sport-bh: hij moet!

Sportbeha's getest door True Fitness Blog: Onze collega's geven je draag- en koopadvies en hebben 10 nieuwe, 9 oudere en een interactieve bh in de test!

"Alleen de bal zou moeten stuiteren" was de slogan die werd gebruikt door tennisicoon Anna Kournikova om een ​​sport-bh een paar jaar geleden te promoten. En het feit is: alleen met lichte jogging en een gemiddelde snelheid van 12 km / u, beweegt de borst verticaal zonder bescherming gemiddeld 8, 5 centimeter van de normale positie. Experts van het tijdschrift "Runner's World" hebben berekend: per jogging-kilometer zijn de hele 84 meter op en neer beweging.

Het zijn nummers als deze die duidelijk maken hoe belangrijk een goede sport-bh voor elke atleet is - omdat de borsten meebewegen, of ze het willen of niet.


Zonder sportbeha zullen vrouwen geen sport beoefenen

De boezem heeft geen eigen spieren en hangt aan de borstwand. Afhankelijk van de grootte en het gewicht veroorzaakt bewegingsactiviteit trek- en trekbelastingen op de omringende huid en het binnenste bindweefsel. En een kist die tijdens het sporten onbeschermd is, kan zich uiteindelijk ontwikkelen tot een verzakte borst: de pezen worden uitgerekt en tegelijkertijd neemt het risico op pijn op de borst toe. De ondersteuningsfunctie is daarom een ​​sterk criterium in sportbeha, maar ook ademend vermogen en comfort zijn belangrijk.

Ondertussen is er een classificatie van sportbeha's in sportdetailhandelaren onderverdeeld in maximaal vier niveaus van slijtage . De niveaus, die vaak al op de verpakking staan, variëren van:

  1. lage ondersteuning voor low-impact sporten zoals Pilates voorbij
  2. medium, bijvoorbeeld voor Zumba of Nordic Walking
  3. sterk voor bal- en racketsporten tot
  4. bijzonder sterke hold, bijvoorbeeld voor hardlopers.

Hoeveel steun is goed, maar ook een subjectief iets: sommige vrouwen hebben een supersterk gevoel nodig, anderen voelen zich in strakke sport-bh-modellen zoals in een korset. Sommige atleten houden van zacht, elastisch weefsel op de huid - anderen geven de voorkeur aan vast materiaal dat nauwelijks geeft.

Kooptips voor sportbeha's

Let op naden en mogelijk slecht verwerkte randen als je ze probeert: ze kunnen krassen en het plezier van sporten aanzienlijk verminderen. Genaaide labels kunnen schuren - hetzelfde geldt als de draad van de strijkmodellen door de cups drukt. Op de markt zijn er modellen die gesloten zijn als een gewone bh met haken aan de achterkant. Maar ook die in de belstijl, waarvan de dragers vaak kruiselings lopen en ondersteboven moeten worden gekleed. Dat kan een tijdje duren met strakke sport-bh-modellen ooit iets, zoals onze vier testers opmerkten.

Het gevoel van de sportbeha is individueel

Niet elke sportbeha is daarom even geschikt voor elke vrouw - daarom hebben we besloten om geen testwinnaar te worden. Aangezien je vaak veel zweet tijdens het sporten, moet je je sportbeha na elke sport wassen. Zweet en huidvet kunnen het materiaal aantasten. De meeste modellen zijn wasbaar op 30 tot 40 graden, sommige zelfs tot 60 graden (ongeveer die van Triaction). Voor alle Sport Bras geldt: gebruik geen wasverzachter!

Sport-bh-test: het juiste model vinden

Om de sportbeha zijn functie te laten vervullen, moet hij goed passen. Het is het beste om verschillende modellen uit te proberen voordat je naar de kassa gaat. Je maat kun je op deze manier vinden (zie ook de tabel aan de linkerkant!):
Onderborst: mis je omtrek onder de borst. De gemeten centimeters geven de grootte aan (bijvoorbeeld 80).
Overbelasting: de tweede meting moet worden uitgevoerd op het meest prominente deel van de borstkas. Dit is hoe je de borstomtrek krijgt.
Cupmaat: verkopers in speciaalzaken bepalen de cupmaat van het verschil tussen de bovenste en onderste borsten. Online calculator: www.anita.com
Op de volgende pagina vindt u 10 nieuwe testmodellen van het jaar 2017, plus 9 van een vorige test + de nieuwe Interactive Bra in zelfexperiment!

True Fitness Blog op Facebook

Beauty tricks, wellness-tips of vragen over partnerschap en liefde met onze nieuwe fanpagina True Fitness Blog-vrouwen waar je altijd op de hoogte bent. Klik hier.