Fitness Center Hoe zich te gedragen

Brengt drankjes, blokkeert de apparatuur met een handdoek, scheert u in de douche? We verwijderen go's en no-go's in het fitnesscentrum om je te behoeden voor gênante fouten.

Waar veel mensen elkaar ontmoeten, zoals in een fitnesscentrum, zijn er meestal verschillende ideeën, wat stoort en wat is goed. Maar zodat iedereen in de sportschool plezier heeft en zich goed voelt, moet je je houden aan een paar - meestal - ongeschreven regels. Onze tips:

De tien belangrijkste feiten voor correct gedrag in het fitnesscentrum:

1. Onderlegger
De meeste atleten in de studio walgen vooral wanneer het zweet van de voorganger nog steeds op het apparaat zit. Hoe weerzinwekkend het idee van vreemd zweet ook mag zijn, er is geen gevaar voor een verhoogd risico op infectie. Omdat zweet geen bijzonder hoge concentratie van infectieuze agentia bevat. Om aan de veilige kant te blijven en van een training met u en anderen te genieten, moet u altijd uw eigen handdoek meenemen naar het fitnesscentrum. Dit hoeft geen strandlaken XXL te zijn - een kleinere (ongeveer 50 x 100 cm) doet het ook!
2. Desinfecteren
En na elk gebruik - ongeacht hoe lang en intensief u hebt getraind op het apparaat. Omdat: desinfectie alleen nuttig is als het regelmatig gebeurt, dus na elke atleet . Als de apparaten slechts één keer per dag worden schoongemaakt door de medewerkers van het fitnesscentrum, heeft alleen de eerste gebruiker iets van de zuiverheid.
3. Draag kleding
Leuk, je wilt trots je nieuw gewonnen Muckis presenteren - maar een gratis bovenlichaam hoort bij het strand en niet bij het fitnesscentrum. Vooral vrouwen voelen zich vaak onwel in de omgeving van naakte "macho's" en vinden het gedrag opdringerig. Andere mannen zullen je waarschijnlijk bestempelen als een "arrogante busybull". Tops en oksels zijn goed, zolang je geen lange manen hebt. Harige oksels zijn ondertussen een absolute no-go bij vrouwen - en ook bij mannen houd je ervan vrij soepel of op zijn minst sterk verkort. Dus: draag in het fitnesscentrum liever een T-shirt of scheer het okselhaar en wat deodorant erop!
4. Rust alstublieft
Natuurlijk kun je ook je training uitwisselen met je buurman - maar alsjeblieft rustig en onopvallend! Veel atleten gebruiken de tijd in het fitnesscentrum om zichzelf uit te schakelen (bijvoorbeeld van het werk, dagelijkse stress) en willen hun training laten rusten. Hetzelfde geldt voor mobiele telefoons: luide tinkelgeluiden en Dauergequassel - zelfs met een koptelefoon - irriteren anderen. Alleen degenen die belangrijke oproepen verwachten, stellen hun telefoon stil en nemen deze mee naar de sportschool. Anders blijft het misschien één, twee uur in de kast.
5. Blokkeer geen apparaten
Beschamend, maar waar: wij Duitsers zijn blij om aan de veilige kant te zijn en te reserveren, waar we kunnen. Bij het zwembad van het hotel of in het fitnesscentrum - sommige mensen denken dat ze de helft van de ruimte moeten 'huren' met goed geplaatste handdoeken. Dat werkt niet - de handdoek is er om te leggen (zie ook punt 1)! Ook is het blokkeren van apparaten een impositie op anderen en dus een duidelijke no-go. Drie sets van 15 herhalingen nemen minder dan een uur in beslag. Als dat zo is, bied de instructeur dan aan om tussen sets te schakelen.

6. Speel de leraar niet
Zelfs als je jezelf beschrijft als een ervaren krachtsporter en graag anderen wilt helpen: advies en correcties aan medesleten in het fitnesscentrum zijn taboe - tenzij je hierom wordt gevraagd. Iedereen die fungeert als een 'know-it-all' fitnesscoach voor anderen, kan al snel impopulair worden. Alleen een coach mag en moet op fouten wijzen. Dus kijk gewoon weg en laat de professional het doen.
7. Neem drankjes
Er wordt vaak gedacht dat eigen drankjes verboden zijn in het fitnesscentrum. Dit is een mythe en is niet waar! De eigenaar kan het om veiligheidsredenen alleen verbieden om glazen flessen mee te nemen naar de studio. In veel fitnesscentra zijn gratis waterdispensers beschikbaar, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Gebruik om hygiënische redenen alleen een plastic fles met een grote opening. Veel fitnesscentra bieden ook hun eigen flessen aan voor een lage aanschafprijs.
8. Deo ja, parfum nummer
Natuurlijk mag je tijdens de training niet onaangenaam ruiken. Gebruik daarom een ​​milde deodorant om u niet te schamen. Maar: alsjeblieft geen parfum voor je gaat trainen in het fitnesscentrum! Te veel geur kan zo negatief zijn als de geur van transpiratie negatief en anderen stekend enorm in de neus.
9. Flirt, maar met aandacht
Oké, het fitnesscentrum is een ontmoetingsplaats voor sportliefhebbers. Maar dat betekent niet dat alleen singles hier trainen en wachten om aangesproken te worden. Vooral niet als ze een koptelefoon op hebben. Daarom geldt het volgende: Sterk grondgeluid en stomme startups zijn een no-go in het fitnesscentrum en daarom verboden. Als je iemand echt serieus neemt, pas dan op met flirten en praat met de kapper na het trainen.
10. Douches ja, scheer niet
Lichaamsverzorging is belangrijk, vooral na het sporten. Een ontspannende douche die je echt hebt verdiend na de Anstrangung. Toch zijn de gedeelde douches en kleedkamers geen privé-spa. Intiem scheren, nagels lakken of het hele spiegelgebied met make-up bedekken, zijn ongepast in het fitnesscentrum en horen thuis in de badkamer.